"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Березень » 25 » У пріоритеті – бойові посади
14:15
У пріоритеті – бойові посади
–З початку року на контрактну службу з нашого району зарахували 12 військовозобов’язаних. Ще троє кандидатів проходять психологічний відбір, – розповідає начальник відділення комплектування райвійськкомату Микола Левченко.
Якщо минулого року солдат першого року служби отримував 2,3 тисячі гривень, то тепер – 7. Сержант, командир відділення, головний взводу – близько восьми тисяч. За участь в АТО є окремі надбавки: від 1,2 до 4,2 тисячі на місяць, залежно від відстані до лінії зіткнення. Серед соціальних гарантій для контрактників: безкоштовне медичне обслуговування, санаторії, можливість здобути вищу освіту.
– Нині у пріоритеті механіки-водії, стрільці, кулеметники, навідники-оператори, зв’язківці, – продовжує Микола Левченко. – Протягом двох місяців контрактники проходитимуть підготовку у військових навчальних центрах. Учасників АТО навчатимуть до двох тижнів, потім направлятимуть у частини.
Терміни служби визначені законом. Для рядових – три роки, сержантів – від трьох до п’яти. Можна укласти угоду до кінця особливого періоду (від оголошення мобілізації до моменту закінчення воєнних дій і частково – відбудовного періоду після нього) і повної демобілізації. Серед щойно демобілізованих і строковиків популярний контракт на шість місяців. За півроку можуть гарантовано звільнитися чи продовжити угоду та такий же період. Можна обрати й інший вид контракту.
Також Микола Левченко повідомив, що нині до військовослужбовців вживаються заходи щодо дисциплінарної та матеріальної відповідальності. Зокрема, за вчинення правопорушень безпосередньо у військових частинах, порушення форми й одягу та військової дисципліни.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Переглядів: 415 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук