"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Липень » 28 » У потрощеному «КамАЗі» заживо згорів молодий водій
14:52
У потрощеному «КамАЗі» заживо згорів молодий водій

У жахливій ДТП, що сталася в Ічні 23 липня на перетині вулиць Максиміхіна та Ковалівки, заживо згорів 25-річний Микола Зданевич. Хлопець страшно кричав, просив допомоги. Люди й справді робили все, аби дістати бідолагу із затиснутої кабіни, але навіть вчасне прибуття пожежних не зарадило лихові.
На місце пригоди виїхала слідчо-оперативна група територіального підрозділу та слідчі з обласного управління Нацполіції. Всі обставини ДТП ще має з’ясувати слідство, але вже відомо, що 36-річний водій легкового автомобіля «Opel Kombo», житель Прилуцького району, їхав з боку Борзни. Перетинаючи перехрестя з другорядної дороги, він не надав перевагу в русі «КамАЗу», який їхав головною дорогою в напрямку Парафіївки. Авто належить МПП «Дніпро» і того дня перевозило щебінь.
У результаті вантажівка вдарила легковика у правий бік і того викинуло із перехрестя. Не впоравшись через удар із керуванням, водій «КАМАЗа» виїхав на праве узбіччя. Там машина зіткнулася з придорожнім деревом, вирвала його з корінням. Просунулася ще кілька метрів, перекинулася і майже миттєво загорілася.
Першим на допомогу кинувся ічнянець Володимир Савченко (Фото) – колишній пожежник із двадцятирічним стажем, нині охоронець в сільгосппідприємстві.
– Скільки років проробив у пожежній охороні, але такого жаху не бачив, – розповідає він про трагедію. – Було два удари такої сили, що аж стіни нашої контори здригнулися. Вибіг на двір і побачив перевернутий «КамАЗ», з якого починав іти дим. Відразу викликав пожежників. Підбіг до машини. Люди, що обступили місце аварії, сказали, що у машині застряг водій. За допомогою вогнегасника я намагався стримати полум’я хоча б на кілька хвилин, щоб виграти час до прибуття пожежників. У понівеченій кабіні була лише маленька щілина, в яку можна було просунути тільки руку із шлангом вогнегасника. Я навіть не міг зрозуміти, де там голова чи ноги.У цей час хлопець кричав, затиснутий у машині. Всього використали п’ять вогнегасників. Потім приїхали рятувальники. Вони загасили пожежу і за допомогою гідравлічних ножиць розрізали кабіну. На жаль хлопець уже був не живий. Свідки аварії стверджують, що жертв могло бути значно більше. .
– Під деревом, в яке врізався «КамАЗ», постійно гралися діти, – говорить (фото) Віталій Половинник. – Саме біля тої липи вони зазвичай покривало розстилали. Та в ту хвилину, на щастя, там нікого не було. Чому сталася аварія важко зрозуміти, адже на перехресті є знаки та дорожня розмітка, дорогу добре видно в усі боки. Тепер, коли поклали новий асфальт, це перехрестя багато хто «пролітає», навіть не пригальмовуючи. Той водій легковика, кажуть люди, теж кудись поспішав, підрізаючи інші автомобілі. А після аварії, нібито, щось викинув у сусідній город. В день аварії незнайомі жінка та чоловік щось шукали у тому місці. А наступного дня на пошуки приїхали вже два чоловіки із жінкою.
Як розповів головний лікар ЦРЛ Дмитро Івасюк, на місце ДТП виїжджала чергова бригада «швидкої допомоги» . Потерпілий отримав лише перелом пари ребер. За попередніми висновками медиків водій був тверезий. Нині його виписали з Ічнянської лікарні. За фактом аварії відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України. Стаття передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.
Андрій Грудницький
Переглядів: 574 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук