"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Липень » 29 » У першому півріччі зареєстровано 340 правопорушень. Дві третини з них – не тяжкі
14:09
У першому півріччі зареєстровано 340 правопорушень. Дві третини з них – не тяжкі
Керівник Прилуцької місцевої прокуратури В.Карась 21 липня на пленарному засіданні Ічнянської районної ради поінформував про стан протидії злочинності та результати діяльності місцевої прокуратури, зокрема Ічнянського відділу.
У своєму виступі він зазначив, що вжиті правоохоронними органами району протягом першого півріччя заходи протидії злочинності певним чином сприяли стабілізації рівня злочинності в районі. Водночас, криміногенна ситуація залишається напруженою.
З цією метою наприкінці лютого проведено координаційну нараду керівників правоохоронних органів. Для розслідування ряду резонансних кримінальних правопорушень створені спільні міжвідомчі робочі групи з числа працівників прокуратури, служби безпеки та управління захисту економіки. Чергова координаційна нарада запланована на кінець липня. При цьому будуть розроблені спільні заходи щодо протидії найбільш актуальним злочинним проявам.
Попри те, що протягом першого півріччя зареєстровано 340 кримінальних правопорушень, 2/3 з них не є тяжкими. Це дещо більше ніж зареєстровано за аналогічний період 2015 року (277). Разом з тим, провадження щодо 110 правопорушень вже направлені до суду. Відсоток розкриття становить 45,45%.
За цей період не зареєстровано жодного факту спричинення умисних тяжких тілесних ушкоджень, в тому числі, що потягло смерть потерпілого, а у вчинених 2 умисних вбивствах особи встановлені.
Слід відмітити, що та робота, яка проводилась правоохоронними органами у першому півріччі у бюджетній та екологічній сферах почала давати певні позитивні результати.
Так, Ічнянське відділенн поліції зареєструвало кримінальне провадження за фактом привласнення бюджетних коштів у великих розмірах одним із товариств, яке здійснювало роботи за бюджетні кошти. Виявлено факт самовільного зайняття земель, що належать до категорії особливо цінних.
Зверталась увага на факти виявлення порушень щодо обмежень, визначених Законом України «Про запобігання корупції». Ічнянське відділення Прилуцької місцевої прокуратури склало протокол відповідно до вимог ч. 1 ст. 172-4 КУпАП, який розглянув суд та стягнув з правопорушника 5100 грн. штрафу. Штраф сплачено.
Ірина Королюк,
начальник Ічнянського відділу
Прилуцької місцевої прокуратури
Переглядів: 420 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук