"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Квітень » 1 » У новоствореній громаді управлінців небагато
13:36
У новоствореній громаді управлінців небагато
В «Трудовій славі» №10 за 5 березня в публікації «Ічнянці проти будівництва очисних споруд МКК» в.о. голови райдержадміністрації Олександр Бондар повідомив про те, що в Парафіївській об’єднаній територіальній громаді створюється апарат управління чисельністю 56 чоловік і що це зайві витрати, бо там проживає всього шість тисяч населення. Але Парафіївський селищний голова Валентина Карпенко у листі до редакції стверджує, що це не так.
У Парафіївській об’єднаній територіальній громаді управлінський апарат налічує 38 одиниць і 7,5 – обслуговуючого персоналу. Якщо врахувати те, що чотири сільські ради ліквідовані, надають послуги громадянам з 18-ти населених пунктів п’яти громад, які об’єднані, і те, що селищна рада взяла на себе додаткові повноваження, не важко зрозуміти: управлінців не так уже й багато.
До цього на 31 тисячу населення в районі було 94 держслужбовці. Послуги громадянам надавали 249 посадовці: 155 (крім обслуговуючого персоналу) міської, селищної та 27 сільських рад. У районі на кожного управлінця припадало 124 громадяни, в об’єднаній територіальній громаді – 158. Тож цифри говорять самі за себе.
І головне. Хіба ефективність створення об’єднаної територіальної громади в тому, щоб більше скоротити штат працівників і менше залишити посадовців? Відділи управлінського апарату створюються для того, аби ефективно здійснювати керівництво, раціонально використовувати ресурси, збільшити кількість робочих місць та надходження до бюджету, розвивати виробництво. Це з часом відбудеться. То чому б і не збільшити чисельність управлінського апарату? А яка користь від скорочення? Скорочення – це погіршення послуг громади. Кому це потрібно? Та нікому.
Парафіївський селищний голова Валентина Карпенко
Переглядів: 421 | Додав: lora | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук