"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Лютий » 1 » У нашому районі пластикових паспортів поки що не видаватимуть
09:25
У нашому районі пластикових паспортів поки що не видаватимуть
Із 1 січня 2016 року в Україні замість нинішніх паперових паспортів громадянина України почали видавати паспорт громадянина України у вигляді пластикової картки. Однак, у нашому районі пластикових паспортів, які ще називають ID-картка, поки що не видаватимуть.
В Ічнянському районному секторі управління державної міграційної служби коментувати ситуацію не стали, повідомивши лише, що продовжують видавати паперові паспорти. За повідомленням прес-центру обласній міграційній службі, обладнання для оформлення паспорта нового зразка встановлено у восьми територіальних підрозділах: Деснянському та Новозаводському районних відділах у Чернігові, Прилуцькому і Ніжинському міськвідділах, Менському, Бахмацькому, Козелецькому й Новгород-Сіверському районних секторах. Найближчим часом планується оснастити такою технікою ще чотири: Борзнянський, Сосницький, Корюківський та Чернігівський. У нашому районі на сьогодні немає обладнання не лише для виготовлення нових паспортів, а й зчитування даних з ІD-карток.
Новий документ безкоштовно отримають особи, що досягли 16-річного віку і вперше отримують паспорт. Однак його заміна обійдеться щонайменше у 160 гривень, а паперового – лише 34 грн. А ще термін дії електронного паспорту обмежений, як і в сучасних пластикових водійських посвідчень. У нинішніх паперових паспортів – термін дії необмежений, і їх міняють лише за потребою.
Отримати консультацію обласної міграційної служби можна за телефоном «гарячої лінії» (0462) 666-185, відео-консультацію – через скайп dms-ua.cn.
Андрій Грудницький
Переглядів: 414 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук