"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Липень » 21 » У місті буде відеоспостереження
14:50
У місті буде відеоспостереження
Невдовзі в Ічні запрацює система вуличного відеоспостереження. Під цілодобовий автоматизований нагляд потраплять всі в’їзди і виїзди з міста, залізничний та автовокзали, площі міста. Загалом працюватиме одинадцять відеокамер. Про це розповів начальник Ічнянського відділення поліції Микола Омельченко.
– Встановити систему відеоспостереження ми хотіли ще дванадцять років тому. Розробили районну програму «Правопорядок», але за весь час жодної гривні на її фінансування з районного бюджету не виділили. Минулого року звернулися до міського голови та депутатів міської ради. Вони підтримали і прийняли програму «Впровадження системи вуличного відеоспостереження в місті Ічня на 2016-2017 роки» та виділили на її реалізацію 188 тисяч гривень.

– Встановлення відеокамер, перш за все, матиме вагомий профілактичний ефект та сприятиме розкриттю злочинів за участі автотранспорту. Значно зросте ефективність проведення різних спецоперацій по «гарячих» слідах, адже можна буде зрозуміти, куди рухаються зловмисники, отримати точні орієнтування на автомобіль, тощо. Камери працюватимуть цілодобово. Вночі вони матимуть інфрачервоне підсвічування. Монітор із зображеннями знаходитиметься у чергового.
– Чи не станеться так, що черговий щось не вслідкує на моніторі?
– Він звичайно може відволіктися на телефонний дзвінок чи відвідувача. Тому все відео постійно записуватиметься на сервері, і за потреби може бути витребуваним слідчим. Крім того, деякі операції камери проводитимуть в автоматичному режимі.
– У слідчих є досвід роботи з відео доказами?
– Досвід розслідування злочинів за допомогою камер спостереження у наших фахівців є, адже загалом в місті та районі є близько двадцяти таких місць. Торік за допомогою відеоспостереження ми розкрили близько десяти злочинів. За відеоматеріалами вдалося ідентифікувати крадія гаманця, викрадачів авто та неодноразово розслідували дрібні крадіжки у магазинах. Для цього користувалися записами з камер спостереження магазинів та бензозаправок. Якби раніше мали спеціалізоване відеоспостереження довкола міста, то це значно прискорило б розкриття низки резонансних злочинів.
Андрій Грудницький
Переглядів: 464 | Додав: lora | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук