"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Листопад » 25 » У Южненській ЗОШ відбулося знайомство з творчістю Віри Галіч
14:51
У Южненській ЗОШ відбулося знайомство з творчістю Віри Галіч

Віра Галіч втілила свою давню мрію – стати літератором, тому що багаті враження про пережите просилися на папір. І це бажання привело її до районного об’єднання літераторів “Криниця». Голова цього об’єднання заслужений працівник культури, член Національної спілки письменників та кінематографістів України Станіслав Маринчик разом з криничанами були присутні у шкільній літературній вітальні Южненської ЗОШ І-ІІІ ст. на презентації книги випускниці 1963 року Віри Галіч (Шкуліпи) «Щоб шуміли жита».
Вчителі та учні школи із задоволенням її прочитали й відверто ділилися своїми враженнями в дружньому колі однодумців. Слухали вірші про рідне село, читали уривки з творів письменниці, співали пісні.
Написати повість автора спонукало бажання розповісти, як можна в умовах суцільної руїни сільськогосподарських підприємств вижити. Зі сторінок твору до нас промовляє жінка-керівник – одна з трьох у районі –, яка очолювала КПСП «Івангородське», а потім ТОВ «Берегиня» у селі Івангород.
Оповідання «Гірка ягода» присвячене дітям війни. У ньому розповідається, як війна пройшлася по родині чоловіка Віри Іванівни – Івана Никифоровича, залишила тяжкі сліди в долі головного героя – хлопчика Василька.
Коли читаєш наступний твір «Зламана берізка», душа переповнюється надзвичайно цікавою, хвилюючою розповіддю. Яскраво описані не тільки трудові будні керівників, а й їх особисті почуття. Головна героїня твору Надія, «струнка, мов берізка, з великими синіми очима, відкритими всьому світу», сповнена життєдайною енергією, всю себе віддає роботі й «краденому» коханню, яке врешті й губить її.
Перегортаючи сторінки оповідання «Не судіть їх, люди», думаєш, наскільки треба бути сильною й відчайдушною людиною, щоб змінити особисте життя, стати щасливою.
У своїй книзі наша землячка розповіла про голову колгоспу «Україна» с. Южного Миколу Харченка, який невтомно працював, віддаючи силу, здоров’я, вогонь свого серця. Він був справжнім патріотом українського села. Южненці вдячні Вірі Галіч за те, що зберегла пам'ять про цього талановитого керівника.
Ми щиро вдячні членам районного об’єднання літераторів «Криниця» за подаровані книги, за прочитані вірші, за теплу щиру розмову. Сподіваємося на нові зустрічі.
Тетяна Таран,
учитель Южненської ЗОШ І-ІІІ ст.
Переглядів: 485 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук