"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Грудень » 1 » У Дорогинці авто збило вагітну жінку, яка їхала на возі
15:24
У Дорогинці авто збило вагітну жінку, яка їхала на возі


Ввечері, 22 листопада, 40-річна вагітна Наталія Ясько їхала з чоловіком підводою. На виїзді з села з їхньою гужовою повозкою зіткнувся автомобіль «Volkswagen Т-4», що рухався у напрямку Ніжина. Жінка, яка має народити у грудні, отримала травми. Її доставили до реанімаційного відділення райлікарні з рваними ранами на обох колінних суглобах. Нині вона лікується в хірургії. За словами медиків, стан її та дитини стабільний.
– Ми з чоловіком їхали до його сина у Томашівку, – згадує той вечір Наталія Ясько. – Доїхали до кінця Дорогинки, бачимо – назустріч їде фура і вже минає нас. Ми підводою по правій стороні, як і годиться. І раптом… Я відразу й не зрозуміла, що сталося. У мене шапка і валянці позлітали, і я вже серед траси. Вітя встиг ноги підняти, а мене по колінах дуже увірвало. Від болю кричу, зву його. А Вітя коняку зупиняє, бо оглоблю перебило. Виявляється, що з-за фури на нас вилетіла машина. Вітя почав кричати. Водій відразу не зупинився, ще чимало проїхав, а вже потім вернувся. Почав кричати на нас, нібито ми неправильно їхали. Чоловік відповів, що ми їхали по своїй стороні, а це він порушив правила. А ще сказав, щоб викликав швидку. Рани на колінах у лікарні позашивали. Добре, що в живіт не вдарило. Господь милував, дитину не зачепило. Водій їхав на великій швидкості, якби не поспішав, можливо, такого б лиха і не сталося.
Від першого шлюбу у Наталії семеро дітей, четверо з них – неповнолітні. Батько дітей помер. Зараз жінка у цивільному шлюбі з Віктором Ролдухіним.
Про водія автівки вдалося з’ясувати лише те, що він з Чернігівщини, але не з нашого району. За словами потерпілої, лікування він оплачує.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Фото автора

Наразі в нашій державі склалася катастрофічна ситуація у сфері безпеки дорожнього руху. Торік сталися майже 155 тисяч ДТП, в яких постраждали понад 25 тисяч людей. Цього року – майже 117 тисяч ДТП, в яких 19 тисяч постраждалих. Лише за останні два роки в ДТП загинули понад 5,5 тисяч людей, понад 57 тисяч – травмовані. Виправити ситуацію на дорогах уряд планує внісши зміни до правил дорожнього руху. Стосуються вони обмеження швидкості руху у населених пунктах, системи штрафів, посилення відповідальності за керування транспортом у нетверезому стані та впровадження відеофіксації порушень дорожнього руху.
Змін зазнали правила видачі посвідчень водія. Перші водійські права новачкам видаватимуться на два роки з умовою не перевищувати швидкість 70 км/год. Після закінчення дворічного терміну їх обміняють без складання іспитів, якщо водій скоїв не більше двох порушень правил дорожнього руху. У разі вчинення кермувальником трьох і більше дорожніх правопорушень обмін такого посвідчення здійснюється після складанням теоретичного і практичного іспитів. Повертати перше посвідчення порушникам ПДР не передбачено. Відновити його можна буде лише після здачі нових екзаменів. Ця норма закону вже діє. Водночас ряд змін запрацюють з 1 січня. Зокрема, максимально допустима швидкість авто у населених пунктах буде 50 км/год., замість нинішніх 60 км/год.
МВС пропонує у кілька разів збільшити розміри штрафів. Зокрема, за перевищення швидкості понад 50 км/год. – 3400 грн. (нині за це порушення 510 грн.). На цю ж суму штрафуватимуть водіїв, які залишили місце ДТП, також їх можуть позбавити права керування транспортним засобом на строк до шести місяців. У двадцять разів зросте штраф за управління транспортом без права керування – він становитиме 10 тис. 200 грн., за повторне порушення – 40 тис. 800 грн.
В Україні планують посилити покарання за водіння у нетверезому стані до 40 тис. грн. та запровадити систему автоматичного фото і відеофіксації порушень ПДР.

 

Переглядів: 693 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук