"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Березень » 27 » У День лісу учні висадили двадцять тисяч саджанців
09:17
У День лісу учні висадили двадцять тисяч саджанців

21 березня у світі відмічали День лісу. Цю традицію започатковали сорок п’ять років тому під час загальних зборів Європейської конфедерації сільського господарства. Ідею підтримала Організація Об’єднаних Націй.
З цієї нагоди Ічнянське лісництво провело весняну акцію «Збережемо ліс разом». До доброї справи залучили учнів Гужівської школи. За лічені години на площі 2,3 га школярі в урочищі «Крупичполе» висадили близько 20000 саджанців сосни та берези.
Натхнення та завзяття школярам не бракувало. У піднесеному настрої учні йшли пити гарячий чай із печивом, які приготували їм на узбіччі лісу. Опісля сіли в автобус і з піснями поїхали з лісу, залишивши у тиші молоді саджанці, які ростимуть близько 80 років до стану ділової деревини.
Як розповіла помічник лісничого Альона Шрамко, загалом у районі лісництво планує висадити 38,1 га лісових культур. Уже засадили 15,8 га. Допомагали у цьому учні Бурімської та Гужівської шкіл, жителі Дорогинки, Вишнівки, Сваричівки, Крупичполя та Бурімки. Садити дерева будуть і восени.
Андрій Грудницький
Переглядів: 486 | Додав: lora | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук