"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Жовтень » 17 » У Чернігові тепер є поліцейський омбудсмен
08:45
У Чернігові тепер є поліцейський омбудсмен

З 26 вересня у Головному управлінні Національної поліції в Чернігівській області з’явилася поліцейський омбудсмен. Нову посаду обійняла 27-річна Анна Панасюк.
Основними обов’язками поліцейського омбудсмена є забезпечення контролю за дотриманням прав і свобод людини працівниками поліції. Омбудсмени слідкують за тим, щоб фіксувались всі дії з людиною, яка є затриманою. Вони мають безперешкодний доступ до всіх приміщень, які є підконтрольними Нацполіції.
Отримати інформацію з порушення прав людини можуть з будь-яких джерел. Це може бути звернення людини, інтернет ресурси, ЗМІ. Якщо видно із зібраних документів, що порушення може підтвердитися, омбудсмени ініціюють службове розслідування. Також проводять комплексні перевірки підрозділів Нацполіції, з приводу того, як ведеться документація, котра реєструє людей до центру вторинної правової допомоги і медичних закладів.
Управління забезпечення людини є структурним підрозділом апарату Національної поліції України. Поліцейські омбудсмени підпорядковуються Голові Нацполіції. Територіальне місцезнаходження Чернігівського поліцейського омбудсмена – Головне управління Національної поліції в Чернігівській області, що на проспекті Перемоги, 74.
Підготувала Ярослава Середа
Переглядів: 347 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук