"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Травень » 13 » У Бурімці вулиця Колгоспна стане Петра Басанця
13:54
У Бурімці вулиця Колгоспна стане Петра Басанця
Майже рік в Україні триває процес декомунізації. Але й досі люди проживають на вулицях Комуністичних та Радянських, а місцева влада чогось вичікує.

21 травня 2015 року набув чинності Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».
Згідно із цим законом, органи місцевого самоврядування у шестимісячний строк повинні були перейменувати вулиці та змінити географічні назви.
Після 21 листопада 2015 року, згідно із п. 6 ст. 7 даного Закону України, якщо протягом зазначеного строку сільською, селищною, міською радою в установленому цим Законом порядку не прийнято рішення про перейменування, то таке рішення у формі розпорядження приймається у тримісячний строк (до 21 лютого ц. р.) відповідним головою.
У разі якщо протягом визначеного строку сільським, селищним, міським головою в установленому порядку не прийнято рішення, то з 21 лютого до 21 травня 2016 року таке перейменування здійснюється розпорядженням голови обласної державної адміністрації.
Станом на 20 квітня залишились не перейменованими 37 об’єктів топоніміки, з низ 36 вулиць та будинок, в якому в 1919 р. розміщувався штаб Ніжинського полку. Зокрема, на території Парафіївської селищної ради стару назву носять ще 29 вулиць, у тому числі в Іваниці – тринадцять, Парафіївці – п’ять, Бурімці – чотири, Купині – три, по дві – у Петрушівці, Зоцівці, Мартинівці, по одній у Шиловичах, Рожнівці, Ковтунівці, Хаїсі. Підлягає перейменуванню й безводівська вулиця ім. Крупської, хоча у селі жодного жителя.
Районна комісія з перейменування розробила нові назви об’єктів топоніміки, які підлягають перейменуванню. Приміром, у Петрушівці вулицю Радянську пропонується перейменувати на Козацьку, в Іваниці – ім. Крупської – на Кагамлицьку, у Бурімці запропонували вшанувати відомого земляка і переназвати Колгоспну на вулицю імені Петра Басанця. З повний переліком пропозицій комісії можна ознайомитися на сайті РДА за адресою: http://ichadm.cg.gov.ua
Пропозиції будуть надіслані голові обласної державної адміністрації для внесення у розпорядження на перейменування. Просимо жителів зазначених вулиць населених пунктів надсилати пропозиції щодо перейменування об’єктів топоніміки в письмовому вигляді до сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату районної державної адміністрації (м. Ічня, пл. Т.Г.Шевченка, 1, тел. 2-18-66 або в електронному вигляді за адресою ichadm_post@cg.gov.ua).
Сектор інформдіяльності РДА
Переглядів: 413 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук