"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Березень » 30 » У Бакаївці оратимуть по 25 гривень за сотку
10:06
У Бакаївці оратимуть по 25 гривень за сотку
Ціну на оранку цього року люди обговорюють уже давно. Кажуть, буде вона по 40-50 грн. за сотку. Але самі орачі з ціною поки ще не визначилися.
Собівартість оранки залежатиме вартості солярки, запчастин, а також особистих домовленостей між самими трактористами. Сьогодні її ціну намагаються прив’язати ще й до курсу долара, від якого, мовляв, зараз усі ціни залежать. Якщо рахувати, що долар подорожчав на 200%, то оранка має коштувати 50 грн.
Ціна відверто божевільна і зовсім не обґрунтована. Чистий прибуток орачів на одній сотці минулих років складав близько 100%. Якщо зважити на те, що торік середньорайонна ціна оранки складала 16 грн. при вартості дизпального 13 грн./літр, то за сьогоднішньою ціною – 22 грн./літр – сотка має коштувати близько 27 грн.
А от у Бакаївці приблизну ціну оранки вже порахували: не більше 25 грн. за сотку, повідомив сільський голова Костянтин Бережняк. Зокрема, за такою ціною своїм односельцям мають орати трактористи комунального підприємства «Світоч». Однак є маленький нюанс: підприємство сплачує податки, а орачі працюють підпільно. Отже, оранка в них має бути ще дешевшою.
Ярослава Середа
Переглядів: 503 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук