"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Лютий » 5 » Творча громадськість Києва обговорює щоденники Костянтина Самбурського
14:14
Творча громадськість Києва обговорює щоденники Костянтина Самбурського
У столичному Будинку письменників відбулося обговорення книжки Костянтина Самбурського «Щоденники. 1918-1928 рр. Гірка українська історія очима псаломщика з Гужівки». Унікальну книжку представили творчій громадськості його упорядники Віталій Шевченко і Віктор Моренець, а також відомий історик Володимир Сергійчук, який назвав автора щоденників «Нестором-літописцем бурхливого ХХ століття», а видання – «ічнянською «Ілліадою». Вів обговорення поет з Ічнянщини Станіслав Шевченко.
Поети Петро Засенко і Леся Оленівська, доктор філософії Олександр Неживий, народний артист України Валерій Буймистер, головний редактор газети «Літературна Україна» Станіслав Бондаренко, дочка ічнянського історика Володимира Балабая – Тетяна Балабай та інші учасники заходу наголошували на тому, що опублікування щоденників К.Самбурського є важливою подією в культурному житті всієї України. Це правдиве джерело історії вже починають досліджувати студенти і професійні історики. Коло читачів цього захоплюючого видання про Ічнянщину і Україну 20-х років ХХ століття з часом лише зростатиме.
Перед цим обговорення щоденників Костянтина Самбурського відбулося у столичному музеї Павла Тичини. Організовував цей захід для музейних працівників і дипломатів уродженець с. Заудайки, науковець Юрій Косенко.
Наталка Кунець
Переглядів: 463 | Додав: lora | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук