"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Травень » 6 » Тут коріння його роду
13:18
Тут коріння його роду

Нещодавно у Бурімській ЗОШ І – ІІ ст.. відбувся тематичний захід з нагоди 90-ї річниці від дня народження народного художника України, професора живопису Київської національної академії образотворчого мистецтва та архітектури Петра Басанця.
Петро Олексійович – багатожанровий художник. Малював пейзажі України, зокрема рідної Ічнянщини, портрети, натюрморти, відомий також своїми графічними роботами, ілюстрував українську періодику. Найвідоміші його картини « Чуття єдиної родини», « Над тихим Удаєм», портрети Тараса.. Шевченка, Лесі Українки , Павла Тичини та інших майстрів художнього слова отримали народне визнання і знаходяться в музеях України та за кордоном.
Але в історію нашої держави П. Басанець увійшов завдяки своєму монументальному полотну «Україна духовна», на якому зобразив понад 150 постатей - ціле сузір’я видатних українців, які жили і творили на Україні і для України.
У селі пам’ятають і шанують свого земляка. До 100 – річчя навчального закладу на його честь була встановлена меморіальна дошка. Захід пройшов в щирій, сімейній атмосфері, після чого присутні мали змогу познайомитися з роботами свого земляка, привезеними працівниками Ічнянського районного краєзнавчого музею, та переглянути презентацію «Маленька батьківщина Петра Басанця».
Наостанок учасники поклали квіти на могилу художника…

Марина Даценко, директор Ічнянського
районного краєзнавчого музею
Переглядів: 459 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук