"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Квітень » 7 » Туалет за 158 тисяч гривень
14:11
Туалет за 158 тисяч гривень

В Ічні ми нарахували п’ять громадських туалетів. Проблеми, де справити свої природні потреби, нібито й немає. Та все ж багато років люди бідкаються з приводу стану вбиральні, що неподалік Воскресінської церкви. Тут ні вікон, ні дверей…
Ічнянці кажуть, що раніше на зовнішній стороні будівлі була перегородка, яка розділяла вхід до чоловічого та жіночого відділень. Згодом її вибили. От чоловіки й ходять навпростець. Та жінкам із такою «цивілізацією» не позаздриш.
– Якось узимку зайшла в туалет і попала в халепу, – розповідає ічнянка Ніна Волик. – Тільки присіла, а тут якийсь чоловік йде. Мене аж тіпнуло, так злякалася. Я кажу йому, як вам не стидно, ваш туалет поруч. А він, випивши був, то йому байдуже, чи жіночий, чи чоловічий. Туалет багато років захаращений, ніде й стати. Про культуру годі й говорити. Та нікому до цього діла немає.
За словами заступника міського голови Віктора Крихтенка, минулого року цю громадську вбиральню передали на баланс КП Ічнянського ВУЖКГ. Будівля давно у занедбаному стані і не експлуатується. Наразі триває її реконструкція. З грудня минулого року будівельні роботи виконує чернігівське ПП «Панські Левади». Вартість проекту – 158 тис. 275,75 грн. Кошти передбачені з міського бюджету.
– Туалет вийшов не із дешевих?
– Так. Дорогі будівельні матеріали, транспортні витрати, – говорить Віктор Крихтенко. – Вбиральня фактично готова. У котлован встановлені бетонні блоки. Є резервуари, звідки викачуватимуться фекалії. Вмонтовані металеві двері, пластикові вікна. Покрівля – з металопрофілю. Фасад обкладатимуть кахлями. За два місяці об’єкт мають здати в експлуатацію.
Але доки триває реконструкція туалету, свої потреби людям все ж доводиться справляти в старому – без вікон та дверей…
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Фото автора

Платний чи безплатний?
Олена Носко, с. Іваниця:
– Вважаю, туалетів має бути кілька: як звичайні, так і платні. Встановлення лише платних туалетів не дуже доречно, адже не кожна людина має при собі навіть кілька гривень.

Валентина Ковтун, с. Ступаківка:
– Громадські туалети в місті є, але їхній стан такий, що сходити за потреби нікуди. Якби новий туалет був платним, це було б краще, ніж безкоштовні, в які неможливо зайти. Головне, щоб тариф був нормальний.

Олена Малишева, с. Бережівка:
– Хай буде й платний, але комфортний. Встановити невелику плату, яку згодом з ростом цін можна підняти. Тим, кому грошей шкода, хай ходять у звичайний, а iншi люди ходитимуть у платний. Можливо, тоді й порядок там буде.

Володимир Яцеленко, смт Парафіївка:
– Туалет у хорошому стані з комфортними умовами потрібен обов'язково. І не важливо, платним він буде чи безкоштовним.

Микола Коротя, м. Ічня:
– Я вважаю, що громадський туалет має бути платним! Хоча б за дві гривні. Щоб був порядок і чистота, щоб завжди був туалетний папір. І тоді люди розумітимуть, за що вони платять, та й самі будуть підтримувати дану чистоту. У нас уже є безплатні туалети. Погляньте, що з ними сталось.
Розпитувала Маргарита ЗОЦЬ
Переглядів: 537 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук