"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Березень » 11 » «Трудова слава» реформується цього року
14:36
«Трудова слава» реформується цього року
«Трудова слава» бере участь у першому етапі реформування комунальних ЗМІ, тобто вже цього року. Таке рішення прийняли усі три співзасновники: колектив редакції, районна рада та райдержадміністрація.
Випадки, коли місцева влада не поспішає втрачати «рупор», досить часті. Проте наша районна влада до виконання закону поставилася серйозно – і рішення про вихід з числа співзасновників газети і редакції були прийняті у встановлений термін. До речі, на сесії районної ради 3 березня це рішення депутати схвалили одностайно.
Як повідомляє голова Асоціації регіональних ЗМІ Олександр Назаренко, реформуватися у першому етапі хочуть колективи щонайменше десяти редакцій комунальних газет області із двадцяти п’яти. Наразі рішення про реформування своїх ЗМІ ухвалили співзасновники чотирьох: у Ічні, Прилуках, Талалаївці та Варві.
Нагадаємо, Закон України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» передбачає два етапи: перший – у 2016 році, другий – 2017-2018 роки. Державні та комунальні друковані ЗМІ, які не будуть реформовані, з 2019 року ліквідуються, оскільки відтепер органи державної влади, інші державні органи та органи місцевого самоврядування не можуть виступати засновниками (співзасновниками) друкованих засобів масової інформації.
Людмила Храпаль
Переглядів: 397 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук