"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Березень » 25 » Три сини – захисники держави
14:54
Три сини – захисники держави

Лідія Скрибченко з Городні – мама трьох синів. Євгену 27 років, Костянтину – 23, Ярославу – 21. Разом із чоловіком Віктором Олександровичем виховували їх для праці, для продовження роду, для мирного життя, але аж ніяк не для війни. Хіба думали батьки, що настане такий час, коли сини не просто підуть служити в армію, а будуть по-справжньому воювати, захищаючи Україну зі зброєю в руках?

Лідія Миколаївна мріяла й про доньку, але Бог дав синів, то всю душу вкладала в них. Пригадує, що маленькими хлопці борюкалися, спорили, і бувало, що правоту доводили кулаками. Але з роками ставали все дружнішими й нині один за одного стоять горою.
Старші закінчили Ніжинський університет, менший – автошколу в Прилуках. Середній одружився і працює. Двоє, старший і наймолодший, відслужили в армії строкову.
Про службу Євгена в Криму наша газета писала 30 листопада 2013 року, а 26 квітня 2014-го вийшла стаття про нього ж «Не погодився служити під прапором країни-окупанта». На даний час контрактник Євген Скрибченко відпочиває вдома після трьох місяців служби в Артемівську.
Ярослав мобілізований до війська з 1 вересня минулого року. Учні вперше після літа йшли до школи, а їх того святкового дня везли до Чернігова. Служив у Гончарівську, Львові, під Щастям, місяць – під Дебальцевим у складі 13-го батальйону. Як виходили з Дебальцевого, Ярослав півтори доби не дзвонив, бо не до того було – вибиралися під обстрілом і пішки, і повзком. А мамі ночами не спиться, руки до діла не здіймаються. Трохи світ розвиднівся, коли почула:
– Мамо, ми вийшли.
Увечері ще передзвонив:
– Нас переправляють в інше місце.
Куди саме, не сказав. Згодом батьки дізналися, що під Горлівку. Отак і живуть, від дзвінка до дзвінка. Поки був колгосп, працювали на фермі, далі виживали за рахунок домашнього господарства – тримали худобу, обробляли гектар городу. Хлопці батькам допомагали, бо треба одяг і взуття купувати й за навчання платити. Приїжджали сини додому – батькові поміч, а мама тільки встигала годувати своїх мужчин. Тепер 47-річна жінка мріє про внучок-дівчаток, а всім матерям Лідія Миколаївна бажає :
– Хай ваші сини служать Україні тільки в мирний час. Щоб нічиїх дітей не брали на війну!
Наталія ЧЕРНЕНКО
Переглядів: 488 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук