"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2013 » Травень » 23 » Треба знати
15:05
Треба знати
Засновниця «Білого братства» вербує нових адептів
Сумнозвісна тоталітарна секта «Біле братство», яка у 90-і роки минулого століття скалічила не одне молоде життя, нині повертається в Україну.
«Біле братство», або ЮСМАЛОС засноване у 1990-1991 роках у Києві чоловіком Юрієм Кривоноговим, який за освітою кібернетик, та дружиною Мариною Цвігун – журналісткою, які проповідували швидкий кінець світу. Секта була організована на системі «кілець». Вище кільце – «хрестителі», за ними – «вербувальники», найнижчі – «щури».
Сотні тисяч осіб, переважно молоді, тоді покинули свої сім’ї, роботу, навчання, зреклися рідних та близьких, віддали в дарунок організаторам секти все своє майно і повністю перейшли під вплив Марії Деві Христос, як себе величала шахрайка Марина Цвігун. Чимало людей тоді приєдналися до секти через кризові явища у державі на тлі краху радянської системи, багато кого просто залякали істеричними заявами: «Прокляніть того, хто не звертається до нас! Якщо ви його проклянете, він втратить необхідну життєву силу, відразу ж захворіє всіма хворобами, які є на світі, і помре в страшних муках». Хоча у самій секті життя теж не здавалось медом. Жорстка вегетаріанська дієта, постійне недосипання в молитвах, виснажували людей до краю. Якщо ж взяти до уваги їх теорію швидкого кінця світу та необхідності насильницької смерті для членів братства, аби потім воскреснути, то сама секта й породжувала ці страшні муки для морально зламаних, заляканих та знесилених людей. Того, хто провинився у братстві жорстоко карали і знижували в статусі.
Їх підбурювали до хуліганських дій та різних провокацій у суспільстві, втовкмачуючи у мізки, що немає нічого кращого, ніж зазнати муки від руки грішника: «Вас мордуватимуть і рубатимуть вам голови. Але ця кров потрібна Землі. На цю жертву згодні тільки дійсні христово-богородичні брати і сестри».
Самі ж «святі» жили на широку ногу у величезному будинку в центрі столиці, мали авто і хороший одяг, їли делікатеси і пили дороге спиртне, подорожували по країні й за кордоном.
Навіяні гіпнозом Юрія Кривоногова, 10 листопада 1993 року, день призначеного ним «кінця світу» послідовники «Білого братства» захопили собор Софію Київську з метою самоспалення. Тоді правоохоронним органам вдалося завадити втіленню жахливої розправи над своїми адептами і сектантів врятували від наглої смерті. До речі, самі «святі» не збиралися покидати цей свій. Очільників секти тоді засудили. Марина Цвігун отримала чотири роки позбавлення волі, а Кривоногов – сім. Адепти секти, за грати не потрапили, але протягом кількох років чимало з них поповнювали палати психлікарень. Роками батьки шукали своїх дітей по всьому колишньому Союзу в надії повернути їх додому. На жаль, це вдалося не всім.
Після відбування покарання Марина розлучилася з чоловіком і вдруге вийшла заміж за значно молодшого за себе нового «Іоанна Христителя» – Петра Ковальчука. Кривоногов після тюрми визнав «Біле братство» помилкою і відійшов від справ. Натомість його колишня не забула солодкого життя за секти, а тому почала відроджувати скандальне «Біле братство», але вже під ім’ям Вікторії Преображенської. Справжнє – вона приховує. Новоспечена Преображенська (Марина Цвігун) нині активно вербує людей з нестійкою психікою та молодь, «промиваючи їм мізки» за старим зразком і намагається зареєструвати секту, як громадську організацію. І не доведи, Боже, потрапити під вплив звихненої самозванки.
Тому звертаємося до батьків з проханням особливо уважно слідкувати за колом спілкування ваших дітей, особливо тих, які по закінченні школи поїдуть навчатися до міст, і, в разі підозри на приналежність молодої людини до підозрілої організації, звертатися до правоохоронних органів та психологів. Щоб не сталося біди.
Вікторія Кириченко, оперуповноважений КМСД Ічнянського РВ УМВС, ст. лейтенант міліції
Переглядів: 493 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук