"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Квітень » 3 » Травознай Іван Просяник: «Природа сама себе очищає»
14:45
Травознай Іван Просяник: «Природа сама себе очищає»

Нещодавно на гостину до Ічні завітав лікар нетрадиційної медицини, травознай, художник та письменник Іван Просяник. Перейнявши від батька-волхва генетичну пам’ять українства та народну мудрість, нащадок знахарської родини з Батурина присвятив своє життя продовженню традицій роду і вже не одне десятиліття несе в люди знання про природу-помічницю й цілительку тілесних і душевних хвороб. Він автор популярних у народі книг «Дивосил», «Зело таємниче. Травник-волховник», «Златоцвіт», «Скарбниця молодечої сили», «Золота грамота». Крім того, автор має критичний розум і чудове почуття гумору, які надихнули його на написання сатиричного роману «Полювання на дурнів», за який отримав літературну премію ім. М. Коцюбинського.
– Іване Герасимовичу, у вас безліч рецептів лікування травами. Саме настає пора збору перших лікарських рослин. Що вже можна заготовляти?
– Першими збирають березові сережки. Їх потрібно подрібнити, залити горілкою міцністю не більше 50 градусів, бо інакше корисні речовини перегорять. Цей засіб помічний від усіх серцевих хвороб, навіть стенокардії.
Листя берези збирають тоді, коли їх розмір досягає розміру копійки. Їх теж подрібнити, залити 50-градусною горілкою й настоювати місяць у темному місці. Потім процідити й відтиснути листя. Настоянку поставити в холодильник, а листя вдруге залити горілкою, але вже 30-градусною і ще настоювати місяць.
Знову процідити й відтиснути сировину. Обидві настоянки з’єднати (це буде 100% витяжка). Приймати по 40 крапель двічі на день, на воду або на сироватку протягом місяця. Потім перерва на два місяці і такий курс лікування повторювати чотири рази на рік. Настоянка з листя берези запобігає онкологічним утворенням, піднімає життєвий тонус, бореться з тромбами в судинах та лікує багато інших хвороб. Вона діє сильніше, ніж женьшень, який при онкологічних захворюваннях вживати не можна.
Нині саме час збирати також бруньки сосни, горішки з вільхи, які дуже корисні, особливо при жіночих захворюваннях. Їх теж можна настоювати на горілці або робити витяжку на воді: подрібнити, залити в термосі окропом на 12 годин. Вживати по столовій ложці раз на день за 15 хвилин до їжі або за годину після їжі, головне, щоб не натщесерце.
Можна вже копати коріння валеріани, оману високого (девясилу), який очищає судини, а при психічних розладах знімає почуття страху, живокосту – лікує шлункові захворювання, переломи, годовика лікарського – застосовується при маткових кровотечах, при онкологічних жіночих захворюваннях, перстачу прямостоячого (калгану) – лікує шлункові захворювання, множить чоловічу силу.
Час заготовляти корінь аїру. У цей час він має цілющу силу при зниженні зору, шлункових захворюваннях, запаленні спинного мозку. Покладіть аїр у морозилку на годину, тоді вийміть, відбийте молоточком – і в заварник, без води. Нагрійте на водяній бані і дихайте парою.
– Наскільки дієві ці рецепти сьогодні? У нинішній екології рослини зберігають цілющу силу? Крім того, наші організми «засмічені» і неякісними харчовими продуктами, і синтетичними медикаментами.
– Дія рослин залишилася такою ж. Треба лишень збирати їх подалі від доріг і промислових підприємств. Не все ж засмічене. Природа сама себе очищає, особливо підземними водами.
– Де можна детальніше ознайомитися з вашими порадами?
– Я популяризую свої знання через книги. Їх можна придбати у «Форматі».
– Як правильно лікуватися травами?
– Лікування потрібно починати жінкам у жіночі дні, а чоловікам – у чоловічі, найкраще в четвер, на повному місяці, не на ущербень. Тоді хвороби краще піддаються лікуванню.
Перед і впродовж лікування потрібно постувати, не пити алкоголю й не палити, не тримати образ.
Щоб не отримувати негативної енергії від людей, треба перекрити її потік, бо інколи у здорової людини виникають хвороби через недоброзичливців. Якщо ви зробили комусь щось погане – вам воно й повернеться. Тому прощайте і просіть прощення в інших, тоді й лікування протікатиме легше й хвороба відступатиме.
Інколи дитина тільки народилася, а в неї вже онкологічне захворювання. Це наслідки того, що робили батьки, діди-прадіди. Тому потрібно пам’ятати: гріхи, які ми вчиняємо, обов’язково ляжуть на плечі наших дітей.
– А те, що зараз відбувається в Україні, це теж кара за гріхи наших предків?
– Наші предки і винні, і не винні. Що робила з нами сусідня нація, те відіб’ється на ній обов’язково. За переписом 1926 року нас було 82 мільйони, а росіян 73. Щоб українці не вийшли з-під контролю, треба було зробити Росію главенствующою нацією, а нас – упослідженою. Росія без України – ніщо, бо ця земля священна, тут виникла прадавня цивілізація, тут Трипілля, тут Мезенські стоянки. На території сучасної Росії такого не було. Хоч вони й говорять, що вони скіфи, але як можна притулити угро-фінські й татарські племена до скіфів? Це футуролог Юр’єв вигадав, що третя імперія Росії повинна захопити половину північної півкулі.
– Які Ваші прогнози щодо майбутнього України?
– Ми пам’ятаємо про похід князя Ігоря, його поразку. Прадавнім нашим символам віри не йняв, під час сонячного затемнення пішов. Сепаратисти, незважаючи на Мінський договір, ведуть бойові дії, зокрема й під час недавнього сонячного затемнення (20 березня – Авт.). Хто з мечем прийшов, той від меча й загине. Націю нашу здолати не можна, бо це наша земля , і вона дає нам відвагу. Хто б цю землю не топтав, ми на ній вічно будемо.
Наталія Черненко
Переглядів: 2624 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Katya  
0
Прочитала статтю, дуже добре знаю Івана  Герасимовича, живу неподалік. Для мене, як і для моїх односельців стало відкриттям, що Іван Просяник лікар нетрадиційної медицини. Його батько був простим чоловіком, селянином, і що походив із знахарської родини - це нонсенс. Проживає Іван Герасимович не в Батурині, а в селі Курінь Бахмацького району (на Гриненках), а це 50 кілометрів від Батурина.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук