"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Лютий » 2 » Толокою заготовили 20 складометрів дров
09:05
Толокою заготовили 20 складометрів дров

Сидячи у теплих домівках, можна тільки віддалено уявити, як живеться нашим бійцям у бліндажах та брезентових наметах. Єдиний порятунок – буржуйка, якою можна й зігрітися, і висушити одяг та взуття. От тільки для цього потрібні дрова, а вони на сході країни – справжній дефіцит. Знаючи проблему вояків, місцеві активісти минулих вихідних організували суботник із заготівлі дров.
За словами організаторів, великої активності не очікували. Та яке було здивування, коли в благодійній акції вирішили взяти участь понад сорок ічнянців! Прийшли з бензопилами, сокирами, пилами. У кого не було інструменту, просто взяли робочі рукавиці.
Близько п’яти годин ічнянці толокою трудилися у лісі під Томашівкою, де за клопотанням депутата районної ради Юрія Болоховця державне підприємство «Агроліс» виділило ділянку під розчищення. За півдня вдалося зробити те, що планували на два вихідні. Тож у неділю зайнялися пилянням метровок на колодки.
Спільними зусиллями заготовили близько 20 складометрів дров, які найближчим часом відправлять військовим. На підмогу бійцям також поїде й вантажний автомобіль ЗІЛ із кунгом (кузов-фургон), який надав голова правління ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла» Віктор Кияновський.
Долучилися до заготівлі дров і в НІКЗ «Качанівка». Завершилася важка праця біля багаття дружньою вечерею та піснею під гітару. Смачнючу кашу бійцям тилового фронту приготували Сергій Голубко, Вікторія Пашук, Валентина Даценко та Оксана Павленко. Вже й сутеніти починало, а бажаючих покидати теплу компанію не було.
Завершили важку працю бійці тилового фронту біля багаття дружньою вечерею та піснею під гітару. Смачнючу кашу приготували Сергій Голубко, Вікторія Пашук, Валентина Даценко та Оксана Павленко. Вже й сутеніти починало, а покидати теплу компанію охочих не було.


Андрій ГРУДНИЦЬКИЙ
Фото автора
Переглядів: 436 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук