"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2013 » Липень » 2 » Точка зору
16:33
Точка зору
Хочете вдосконалити світ? Почніть із себе!
Як часто ми чуємо скарги мешканців міста на життя? На кожному розі! Люди жаліються на погану екологію, високі ціни, несправедливість… , не розуміючи, що чимало проблем виникли через власне ставлення до тієї чи іншої ситуації. Не дарма ж кажуть: «Не можеш змінити проблему – зміни своє ставлення до неї!».
Скаржаться на засмічені вулиці, а самі викидають сміття де заманеться з думкою: «Після мене хоч і трава не рости!», подаючи поганий приклад молоді, яка наслідує таку модель поведінки батьків. Саме тому в центрі міста маємо сплюндровані клумби, розкидані биті скляні та пластикові пляшки, обгортки з морозива, чипсів тощо на асфальті. Добралися вже й до реклами з підсвіткою магазину «Країна мрій»…
Фізіологічні потреби справляються де прийдеться, бо міські урядники ніяк не збудують громадської вбиральні. Соромно перед гостями Ічні, які змушені бігати у пошуках туалету і, дізнавшись, що його немає, не ймуть віри такому дикому середньовіччю. А ми це терпимо.
Дивуємось: «Чому така велика кількість ДТП у країні?» А на вулицях рідного міста не помічаємо того, що самі ігноруємо правила дорожнього руху. Нещодавно я сама стала свідком того, як троє дітей віком 9-14 років перебігали дорогу за п’ять метрів від пішохідного переходу та ледь не потрапили під колеса авто. Дорослі ж навіть слова їм не сказали, бо ми звикли реагувати лише тоді, як станеться лихо.
Зверніть увагу на велосипедистів, які у два-три ряди їдуть в одному напрямку, обговорюючи останні новини, і не звертаючи уваги на те, що вулиці в нас вузькі, з двостороннім рухом і автівок на них щорік стає все більше. Не дуже переймаються безпекою та зручністю пішоходів (тротуарів у місті переважно немає) і водії. І багнюкою з ніг до голови можуть заляпати і пеленою пилу вкрити, бо швидкість майже ніхто не скидає, наближаючись до перехожих.
Ми всі хочемо жити у цивілізованому правовому суспільстві, але матимемо те, що маємо, аж допоки кожен не скаже собі: «Змінити на краще цей світ можна твльки починаючи з себе!». Бо інакше, нас влаштовує цей безлад і хаос. І не варто виправдовуватися, що, мовляв, менталітет у нас такий.
Олена Жадько
Переглядів: 486 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук