"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Січень » 22 » «Тиловий фронт Ічнянщини» відзначив першу річницю
15:17
«Тиловий фронт Ічнянщини» відзначив першу річницю

20 січня благодійна організація «Тиловий фронт Ічнянщини» відзначила річницю створення. До її складу увійшли 16 солдатських матерів, які об’єдналися, щоб разом надавати системну допомогу бійцям у зоні АТО.
– Свою діяльність ми розпочали з жовтня 2014 року, зареєструвалися у січні 2015-го, – розповідає голова БО «Тиловий фронт Ічнянщини» Ніна Кошмар. – З того часу на допомогу бійцям зібрали 254 тисячі гривень. За рік нам вдалося налагодити співпрацю з численними установами та організаціями, сільськими радами, підприємцями і небайдужими жителями району, які надавали й надають допомогу. Із зібраних овочів ми насушили 5760 літрів борщів. Закуповували для бійців одяг, взуття, спальники, ліки, аптечки та запчастини для автомобілів. Надавали допомогу воїнам АТО та оплачували лікування. На зібрані кошти були відремонтовані й відправлені на передову п’ять одиниць техніки, «Новою поштою» вислали 48 посилок з одягом, взуттям, спальниками. За рік плідної роботи наша організація в обласному конкурсі «Благодійник року» імені меценатів Тарновських одержала диплом у номінації «Благодійник року – неприбуткова організація» за благодійну допомогу в розбудові Збройних Сил України.
11 січня волонтери Тилового фронту побували в Луганській області. Водій Леонід Яровий та подружжя Людмила й Олександр Бриці відвезли вантаж військовослужбовцям частини А 1479, відрядженим у Сватове.
Транспорт, пальне та продукти харчування надав депутат обласної ради Віктор Кияновський, повідомила Ніна Кошмар. Консервацію та овочі зібрали працівники райлікарні. Підприємці Марія Хахуда передали засоби гігієни і побутовий посуд, Аліна Панченко – ліки за закупівельними цінами, Олександр Опанасенко – каву, чай, бутильовану воду теж за закупівельними цінами. На кошти Віктора Кияновського, Михайла Бондаря, Олександра Сенчика волонтери закупили валянки, теплі штани, рукавиці, термобілизну та електрообігрівачі. Крім того, доставили іменні посилки з дому й теплі спальники.
– У Сватовому наші воїни живуть в армійському наметі. На люті морози не зважають: хлопці розуміють, що ворога пускати далі не можна, – розповідає Людмила Бриця. – Опалюються буржуйкою, їжу готують на електроплитці. Картопля померзла, а з державних харчів тільки перлова та ячна крупа, а ще тушонка не зрозуміло якого року випуску. Тому бійці щиро дякували за привезений вантаж.
– Виїхали волонтери, коли в Україні було оголошено штормове попередження. Але це їх не зупинило, – додала Ніна Кошмар. – За це треба подякувати водію Леоніду Яровому, який сказав, як відрізав: «Там хлопці мерзнуть!». На Луганщину доїхали добре, бо були повністю завантажені. Але назад добиралися довго, долаючи круті спуски і підйоми між Харківською та Луганською областями. Дякую усім, хто з дня в день допомагає учасникам АТО на передовій, пораненим воякам та сім’ям загиблих Героїв. Волонтери «Тилового фронту Ічнянщини» готові й надалі співпрацювати з рідними та близькими бійців-земляків.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Переглядів: 588 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук