"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Квітень » 8 » Тепер платити потрібно ще й за транспортування газу
14:37
Тепер платити потрібно ще й за транспортування газу
Із квітня кожен споживач природного газу зобов’язаний укласти договір на транспортування блакитного палива. Однак багато споживачів із змістом договору не ознайомлені і не розуміють суті нововведення. Серед них Ольга Самусь із Петрушівки, яка зателефонувала в редакцію і попросила розповісти детальніше про зміни.

Отож, з 1 квітня набрали чинності нові правила оплати населенням споживання блакитного палива. Відтепер громадяни платитимуть за двома договорами: постачальнику – за використаний газ, газорозподільній компанії – фіксовану абонплату за його транспортування.
Абонентська плата становитиме від 17 до 29 гривень на місяць. Залежно від того, який у вас лічильник і які прилади: якщо тільки газова плита – 17 гривень, якщо газова плита плюс котел – 29 гривень. Слід зазначити, що абонентну плату треба буде вносити щомісячно цілий рік незалежно від того, скільки споживач використав газу. При цьому вже неважливо, користуєтеся ви газом чи ні. Платити доведеться за сам факт приєднання до газової мережі. Яким буде імовірний рахунок, чи покриватиме його субсидія, приходитиме одна чи дві квитанції невідомо. Відповідей на ці запитання у контакт-центрі «Чернігівгазу» станом на п’яте квітня не отрим али.
Що ж стосується договору (заяви приєднання) на транспортування газу, то всім споживачам природного газу Чернігівської області вже надійшла поштою заява-приєднання до умов договору розподілу природного газу. Відтепер, щоб мати можливість користуватися блакитним паливом необхідно укласти договір розподілу природного газу з ПАТ «Чернігівгаз». Підтвердженням приєднання до умов договору може бути як повернута заява, так і оплачений рахунок ПАТ «Чернігівгаз» за послуги розподілу газу чи фактичне споживання газу після отримання листа із заявою-приєднанням.
Нова угода розподілу природного газу є однаковою для всіх споживачів по Україні і її зміст затверджений на державному рівні. Тож, як нам пояснили у у контакт-центрі, перейматися його змістом не варто. Однак слід уважно вивчити зміст заяви на приєднання. У персоніфікованих даних потрібно перевірити правильність внесення параметрів газового лічильника, перелік приладів, опалювальну площу та кількість зареєстрованих осіб. Дані можуть різнитися, тому в разі виявлення розбіжностей можна проконсультуватися в абонентській службі за телефоном контакт-центру в Чернігові 61-62-04 та 61-63-04 (код з мобільного – 0462, код зі стаціонарного – 022).
Андрій Грудницький
Переглядів: 446 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук