"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2018 » Березень » 22 » Танці для всіх
16:43
Танці для всіх

– Танець – це рух, рух – це здоров’я, а здоров’я – це життя і хороший настрій, – говорить керівник студії творчого, спортивного і культурного розвитку дітей «Ічняночка» Наталія Юрченко. Більше двох років вона вчить вихованців від 4 до 12 років танцювати у стилі хіп-хоп. А з цього року можна розучити й брейк-данс, джаз-фанк, стрип-пластику.

– Нові хореографічні напрямки створені для того, аби люди різного віку навчилися танцювати та проводити з користю свій час, – розповідає Наталія Юрченко. – У нас багато здібної і талановитої молоді. І мені приємно працювати для тих, хто хоче чомусь навчитися.
Діти, що займаються танцями, впевнені в собі, звикають до навантажень, з дитинства вміють ставити мету і досягати їх, орієнтовані на перемогу. Тому в дорослому житті зазвичай успішні.
У групі брейк-дансу танцюватимуть вихованці віком від семи до десяти років. Як говорить тренер Олександр Дорошенко, це не просто вуличний танець. Це – свобода і можливість творити, а ще розвиває абсолютно усі групи м’язів і дає неймовірну фізичну підготовку. Брейк-дансери зізнаються, що в процесі танцю вони позбуваються комплексів, стереотипів і забобонів.
У групі «Старшокласник» вивчають яскравий і експресивний джаз-фанк. Це суміш латини, стріт-дансу і хіп-хопу.
– Підлітки круті тим, що вони дуже сучасні, стильні, а головне – йдуть в ногу з часом. Вони знають, що таке танці, розділяють стилі. Вони приходять самі, і свідомо над собою працюють. Джаз-фанк цікавий дівчаткам, які хочуть навчитися танцювати «як у кліпах», або наприклад, як Брітні Спірс чи Мадонна, – зазначає хореограф і додає, що у якості тренерів залучатиме й своїх колишніх вихованців.
Наталія Юрченко хоче, щоб танцювали люди різного віку. Тому для жінок до 50-років створила групу «Леді», де розучують цікаве направлення – стрип-пластику, поєднуючи елементи джаз-модерну, латиноамериканського і східного танців. Орієнтована на тих представниць прекрасної статі, які хочуть навчитися грації, пластиці тіла, відчувати ритм та набути впевненості у собі.
– Стрип-пластика змінює жінку як зовні, так і внутрішньо, – пояснює пані Наталія, – після регулярних занять тіло спалює зайві калорії. Покращується настрій, знімаються стрес і напруга м'язів після довгого трудового дня. Така особлива хореографія вчить милих дам бути дійсно жіночними. Тут є натяк, є флірт, але все це без вульгарності, і ніколи не переходить дозволені межі пристойності.
Наталія Юрченко має намір створити ще й уроки парного танцю. Вона вважає, що такі танці допомагають партнерам краще розуміти одне одного на рівні емоцій та відчуттів. Тренування сприяють протидії стресам і допомагають простіше дивитися на повсякденні проблеми.
Зі слів хореографа, вона готує й цікаву пропозицію для малюків від 2,5 до 4 років. Програма передбачатиме заняття в ігровій та казковій формах.
– Серед моїх ідей для містян – ініціювати щорічну творчу програму «Таланти Ічнянщини», де б діти демонстрували свої вміння співати, малювати, танцювати, грати на музичних інструментах і т.д. Є задум створити жіночий клуб, де, окрім спілкування, проводилися б різноманітні майстер-класи. Думаю, знайдуться й однодумці, аби реалізувати задумане.

Світлана Цюпка
Переглядів: 502 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук