"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Грудень » 1 » Святкували колишні очільники аграрної галузі
15:04
Святкували колишні очільники аграрної галузі

В цю осінню пору, коли земля віддала людям щедро вирощений урожай, 23 листопада в ресторані «Браво» відбулася зустріч колишніх голів колгоспів та керівників колективних господарств незалежної України, котрим за 60 років, щоб відзначити День працівників сільського господарства. Перша така зустріч була рівно п’ять років тому. Бути керівником нелегко в усі часи. Та, мабуть, стільки фізичних і моральних сил не вимагає ніяка інша галузь, як сільськогосподарська. Адже робота на землі – це завжди ризик, це одвічний селянський неспокій.
І тепер, коли настало надвечір’я, коли найкращі роки життя пронеслись, як вихор, забравши переважну кількість життєвої енергії, все частіше виникає бажання зустрітися з тими людьми, з якими проходили важкими дорогами керівництва колективними господарствами.
На зустріч зібралося п’ятнадцять керівників сільського господарства. З Крупичполя прибув Григорій Скрипка, який пропрацював у господарстві 27 років – і це найбільше з присутніх. З Ольшани – Петро Березненко, з Припутнів – Костянтин Сидоряка, з Тростянця – Петро Клименко, який багато років очолював господарство в Бережівці, з Гмирянки – Анатолій Требко, з Іваниці – Володимир Логвин і Олександр Мироненко, які були керівниками – один в Іваниці, а другий – в Городні, з Гужівки – Володимир Сакун, з Парафіївки – Олександр Прудько, з Щурівки – Петро Савченко, з Грабова – Олександр Гаврись, з Ічні – Валентин Борщ, Ірина Шкребко, Володимир Шульга, який очолював господарство в Монастирищі та Віра Галіч, яка була керівником в Івангороді. На зустріч також запросили колишніх начальників районного управління сільського господарства – Володимира Рога та Володимира Кириндася.
Присутніх привітав Віктор Кияновський. Він сказав, що присутні керівники в свій час багато зробили для розвитку сільськогосподарської галузі району, хоч працювати в ті роки було надзвичайно складно. Через відсутність кормів і коштів нещадно знищувалось тваринництво району. Нині новостворені сільськогосподарські підприємства мають такі високі показники врожайності зернових і надою молока, про які за радянських часів не можливо було і мріяти.
Хвилиною мовчання вшанували пам’ять 12-и керівників, двох начальників сільгоспуправління, які передчасно пішли з життя за останні десять років. Затим кожен із присутніх розповів найбільш цікаві історії за період роботи керівником. Часто розповіді закінчувалися вибухом сміху. Олександр Гаврись насмішив власними гуморесками про колгоспне життя. Володимир Рог запропонував переглянути відеокасету «День урожаю» 1993 року, що проводився на стадіоні в Ічні. Віра Галіч, Ірина Шкребко, Олександр Гаврись подарували кожному власні книги, а Віктор Кияновський – книгу Миколи Терещенка і Віталія Шевченка «Ічнянщина: першоджерела», де зібрані краєзнавчі матеріали з історії краю.
Потім співали пісні, і як не дивно для такого віку, ще й від душі танцювали і залишилися зустріччю дуже задоволені.
Віра Галіч
Переглядів: 487 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук