"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Січень » 20 » Світлані Малендевич газовики відремонтували лічильник і списали борг
08:59
Світлані Малендевич газовики відремонтували лічильник і списали борг
Ічнянка Світлана Малендевич одна з перших у районі добилася від «Чернігівгазу», щоб підприємство відремонтувало газовий лічильник власним коштом. Як цього вимагає законодавство.
– Ще у лютому 2016 року у мене зняли газовий лічильник на повірку, – розповідає Світлана Малендевич. – Пізніше повідомили, що він несправний. У мене троє дітей, зайвих коштів на придбання лічильника немає. Згідно із Законом «Про метрологію та метрологічну діяльність» повірка, ремонт і заміна лічильника здійснюються за кошти надавача послуги. Це закладено в тариф. Минуло півроку поки газовики відремонтували і встановили лічильник. Протягом всього цього часу споживання газу обраховували без лічильника і у мене виник борг понад 3000 гривень. Я вважаю, що борг – неправомірний, адже лічильник, відповідно до закону про метрологію, мали встановити впродовж двох місяців. Тож борг фактично виник через несвоєчасне виконання законів та обов’язків компанією.
На захист жінки виступили громадські активісти, серед яких Ігор Денисенко. Він розповів, що саме під тиском громадськості та завдяки зверненням до Антимонопольного комітету та НКРЕ, компанія відремонтувала своїм коштом лічильник. Наступною перемогою стало нещодавнє списання боргу, після чого у жінки навіть з’явилося майже 200 гривень переплати. «Перерозподіл обсягів спожитого газу» здійснили на вимогу листа Нацкомісії з державного регулювання у сфері енергетики.
заверстать
Пункт 4. ст.17 Закону «Про метрологію та метрологічну діяльність» говорить: Періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) засобів вимірювальної техніки (результати вимірювань яких використовуються для здійснення розрахунків за спожиті для побутових потреб електричну і теплову енергію, газ і воду), що є власністю фізичних осіб, здійснюються ЗА РАХУНОК СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ, що надають послуги з електро-, тепло-, газо- і водопостачання.
Андрій Грудницький
Переглядів: 416 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук