"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Квітень » 25 » Сусідство із виробниками мішків безпечне чи небезпечне?
10:42
Сусідство із виробниками мішків безпечне чи небезпечне?
Минулого тижня близько двох десятків ічнянців, які проживають на Дрофаня та прилеглих до неї вулицях, зібралися на збори, аби висловити претензії до роботи підприємств ТОВ «Агробуд» та ТОВ «Голденпак», які спільно виробляють поліпропіленові мішки.
Уповноважена громади Світлана Куниксказала, що з початком виробництва , жителі вулиць, і особливо діти, почали постійно хворіти. У них часті головні болі, дере в горлі і крутиться голова. Ранком в повітрі стоїть сморід ніби від паленої гуми чи пластику. Особливо жителі побоюються онкологічних захворювань. Тому люди вимагали проведення екологічної експертизи, і у разі виявлення відхилення у нормах екобезпеки, ініціювати закриття цехів чи перенесення їх із жилої зони.
Представники підприємств Валерій Панахно та Володимир Купрієвич у відповідь запевнили, що мають всю необхідну дозвільну та технічну документацію і готові її надати, але лише відповідним контролюючим органам. Проведення екологічної перевірки підтримали та запропонували створити робочу групу із членів громади та підприємств. Крім того запропонували зібрати більшу громаду, а не посланців лише кількох вулиць і якщо жителі міста вирішать, що підприємству не місце в Ічні, то власники готові демонтувати виробниче обладнання і вивезти його в іншу область.
Присутній на зборах в. о. голови райдержадміністрації Олександр Бондар підтвердив законність роботи підприємства, оскільки керівництво обох товариств надавало йому для ознайомлення дозвільні документи. Він також повідомив, що найближчим часом мають приїхати контролюючі служби з області й провести заміри рівня викидів забруднюючих речовин на підприємстві та прилеглих вулицях. Висновки фахівців мають обговорити на громадських слуханнях.
Андрій Грудницький
Переглядів: 480 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук