"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Лютий » 5 » Суд залишив Олександра Литвиненка під вартою до 27 лютого Адвокат стверджує, що справа його підзахисного замовна
15:09
Суд залишив Олександра Литвиненка під вартою до 27 лютого Адвокат стверджує, що справа його підзахисного замовна

З 14 грудня майора Олександра Литвиненка тримають у Старобільському слідчому ізоляторі. Військова прокуратура інкримінує йому службову недбалість на складах боєприпасів у Сватові. Строк тримання його під вартою закінчився 2 лютого. Втім військовий прокурор вимагав продовжити термін ще на два місяці. Рубіжанський міський суд Луганської області залишив обвинуваченого під вартою до 27 лютого.
– Законних підстав тримати Олександра під вартою немає. Справа мого підзахисного замовна, – стверджує адвокат Литвиненка Микола Бірюк. – Військова прокуратура намагається затягнути слідство з метою сфабрикувати справу та притягнути невинного Олександра Литвиненка до кримінальної відповідальності. Відпустити його у розташування військової частини прокурор вважає недоцільним. Основні його претензії в тому, що мій підзахисний впливатиме на свідків, які служать разом із ним. Хоча за цей час доказів щодо наявності ризиків тримання під вартою Олександра прокуратура не надала, – зазначив захисник.
Микола Бірюк навів і деякі аргументи. Після ухвали Рубіжанського міського суду від 4 січня Олександру Литвиненку продовжили строк утримання під вартою до 2 лютого. Тому адвокат подав апеляційну скаргу до Апеляційного суду Луганської області м. Сєверодонецька про звільнення свого підзахисного з-під варти. Судове засідання призначили на 28 січня. Однак всупереч вимогам кримінально-процесуального закону відбулося без участі Олександра Литвиненка і суд відмовив в апеляційній скарзі захисника, залишивши в силі ухвалу Рубіжанського міського суду про продовження строків тримання під вартою до 2 лютого.
29 січня відбувся Рубіжанський міський суд, який залишив Олександра Литвиненка під вартою до 27 лютого. Підтримати Олександра до суду прийшли військові капелани сектора «А» зі Сватова. Вони наполягали, щоб суддя урахував дисциплінованість Литвиненка при ухваленні рішення, оскільки ніяких нарікань на його адресу немає.
Микола Бірюк також повідомив, що волонтери зі Сватового привозять Олександру харчі та цигарки, він дуже вдячний за таку підтримку.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Фото з інтернету
Переглядів: 515 | Додав: lora | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук