"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Січень » 15 » Субсидія має призначатися в місячний термін
13:51
Субсидія має призначатися в місячний термін
Деякі ічнянці ще в жовтні минулого року подали заяви на призначення субсидій, а чекають і досі. Чому так довго проводяться обрахунки і в який термін має призначатися субсидія, роз’яснює начальник відділу адресних соціальних виплат управління соціального захисту населення Галина Крамаренко.
– Згідно з п. 13 Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого побутового палива рішення щодо призначення або не призначення субсидії приймається протягом 10 днів після подання заяви та отримання необхідних відомостей для призначення субсидій. Щоб перевірити достовірність даних осіб, які подали заяви на субсидію, ми робимо запити в різні інстанції: Державну фіскальну службу, Державтоінспекцію, інші органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування. За 15 календарних днів вони мають надати інформацію, а наші фахівці за 10 календарних днів – обробити всі дані.
Крім субсидій, три наші спеціалісти оформляють ще й соціальні виплати. Тому не в змозі опрацювати всі дані в указаний термін. Сьогодні проводимо обрахунки на субсидію за жовтень минулого року.
Станом на 31 грудня до нас звернулися 7125 отримувачів житлово-комунальних послуг. Спрощений порядок надання населенню житлових субсидій діє з 1 травня 2015 року. З того часу за новим порядком звернулися 6030 осіб. З них призначено субсидію 5994 сім’ям, відмовлено трьом – їх витрати на придбання майна, перевищують 50 тис. грн., які здійснені протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії.
Сім’ям, які отримували субсидію на природний газ в опалювальний період 2014 року, а це 1131 осіб, перерахунки зроблені автоматично.
Субсидія на відшкодування виплат на тверде паливо та скраплений газ платиться готівкою і призначається раз на рік. Таких звернень було 1440, з них субсидію призначено 1336 особам. Торік за одну тонну вугілля люди отримали по 1368,65 грн., за балон скрапленого газу – 175,59 грн.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Переглядів: 422 | Додав: lora | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук