"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Травень » 6 » Створити ОСББ треба до 1 липня
12:49
Створити ОСББ треба до 1 липня
Уже зараз мешканці багатоквартирних будинків, які ще не створили «Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку» (ОСББ), вимушені робити вибір: об'єднуватися або ж керувати їхнім будинком буде приватна структура.
Відповідно до Закону «Про особливості здійснення права власності в багатоквартирних житлових будинках», якщо до 1 липня мешканці не згуртуються, то місцеві органи самоврядування самі призначать управителя такого будинку на конкурсній основі. У свою чергу компанія, яка надаватиме послуги з управління будинком зможе встановити за цю роботу тарифи на власний розсуд. Перше, про що не забуде нав’язаний управитель – це його зарплатня, яка буде закладена у вартість тарифів. Єдиний порятунок тут, створювати власні ОСББ, в яких мешканці зможуть визначати власні тарифи і розумно витрачати кошти на ремонти.
Як повідомили в райдержадміністрації, на сьогодні в районі вже створено 32 ОСББ: 24 – в Ічні та 8 – у Парафіївці. Ще тринадцять ічнянських будинків існують без будь-яких форм правління. Вісім із них перебувають в комунальній власності, а ще п’ять взагалі безгосподарні. Тобто квартири приватизовані, а от прибудинкова територія та сам будинок із усіма його комунікаціями нічийний. Це може викликати серйозні проблеми з газопостачанням квартир із нового опалювального сезону.
Однак, попри все, власники квартир створювати ОСББ не поспішають. Між іншим, об’єднання співвласників активно утворювались у 2005-2008 роках. Тоді під цю програму з держбюджету виділялися кошти: на ремонт дахів, під’їздів та комунікацій. Однак у 2010-2011 роках фінансування припинилося і процес створення ОСББ загальмував. До речі, наш район займає третє місце в області за кількістю об’єднань, яких більше тільки в Чернігові та Ніжині.
Андрій Грудницький
Переглядів: 420 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук