"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Березень » 18 » Студенти вже сьогодні можуть починати співпрацювати із об’єднаними громадами
14:50
Студенти вже сьогодні можуть починати співпрацювати із об’єднаними громадами
Я відкрив для себе Чернігівський технологічний університет. Дізнався, що тут навчають майбутніх агрономів, працівників харчової промисловості. Мені це близько, адже аграрний сектор – це потужна рушійна сила нашої держави.
Такими словами звернувся народний депутат України Валерій Давиденко під час зустрічі, яка відбулася у цьому закладі.
Метою зустрічі було підписання меморандуму «Про співпрацю народних депутатів України, органів місцевої влади та Чернігівського національного технологічного університету для сталого розвитку Чернігівщини».
Також Валерій Давиденко зазначив, що для Чернігівської області ця подія є дуже важливою, але виникає питання, чому в даному меморандумі згадується лише один ВУЗ. Необхідно залучати й інші заклади. Рівень освіти потребує постійного вдосконалення, адже саме студенти – це майбутнє України, а освіта – це те, без чого держава не може рухатись. Важливо, щоб випускники лишалися в області, тому завданням нинішньої влади є підтримка молоді.
- ФОТО - Сьогодні Україна йде шляхом децентралізації, тобто громада має стати господарем власних коштів і розпоряджатися ними так, як вона того хоче, а не за вказівкою «зверху». Щойно говорили про нестачу кадрів, це дійсно болюча й актуальна проблема. Я прошу і викладачів, і студентів бути небайдужими. Cаме ви потрібні новоствореним громадам. Ви вже зараз можете долучитися до вирішення певних проблем. Наприклад, у новоствореній Парафіївській громаді стоїть питання фінансування водопроводу, але проекту ще немає. Ви можете розробити цей проект, подати і відстояти у Міністерстві регіонального розвитку. Я залучаю вас до активності, у першу чергу самих студентів.
Під час заходу Валерій Давиденко з іншими учасниками побував на виставці, де ознайомився з досягненнями та науково-технічними розробками ЧНТУ.
Від імені народних депутатів, які були присутні на підписанні меморандуму, керівництва області й університету було написано і направлено листа до Президента України і Кабінету міністрів щодо надання ЧНТУ статусу класичного.
Прес-служба народного депутата України
Валерія ДАВИДЕНКА
Переглядів: 403 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук