"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Серпень » 4 » Страшна гроза не минула безслідно
14:51
Страшна гроза не минула безслідно

Все частіше у природі відбуваються аномальні явища. Смерчі, урагани, нищівні зливи з градом, грози. Не оминають вони й наш край. Торік, на Іллю,від ураження громовицею загинула жителька Івангорода, а у вересні кульові блискавки добряче налякали припутнівців.
Цього року в області вже зафіксовано 19 потраплянь блискавок у будівлі. Зокрема, два з них сталися у нашому районі: 26 червня згорів будинок родини Мусійченків у Монастирищі, а 28 липня – сарай Марії Бугно у Дорогинці.
Остання пожежа трапилася близько одинадцятої ночі під час сильної грози. Вогненний розряд влучив у сарай. Гасили займання ічнянські рятувальники та припутнівська добровільно пожежна команда ПП «Агротрейдер». На щастя, ніхто не постраждав.
– Я живу сама. Діти й внуки у Києві, – розповідає 58-річна постраждала Марія Бугно. – Через сильну грозу не спала, дуже боялася. Вимкнула телевізор і мобільний. На вулиці сильно мигало й бахкало. А потім як жахне! Я злякалася, вискочила з хати. Бачу спалахнув дерев’яний сарай. Шифер розлітався у різні боки, але до хати не дістався. Прибігли сусіди Світлана та Григорій Ковтуни. Їхній син викликав пожежників. Корову й телятко Григорій встиг вивести, тільки випустили порося – упав дах. Добре, що не було вітру, бо сінник поруч і кури у курятнику. А хата метрів за шість від сараю.
– Нам вдалося уникнути поширення вогню на хату. Доки гасили пожежу, її постійно поливали водою, щоб не зайнялася, – сказав провідний інспектор райвідділу УДСНС в Чернігівській області Назарій Бобошко.
Сарай у Марії Іванівни був великий, на троє дверей. Вогонь знищив майно, покрівлю, перекриття, пошкодив стіни. Зруйновану половину, де була корова господарка вже розібрала. Для ремонту замовила шифер. Жінка каже, що сільська рада пообіцяла допомогу.
Сільський голова Валентина Пархоменко повідомила, що місцеві депутати обійшли кожен округ, написали листи-прохання до депутатів обласної ради, інвесторів, які орендують землі у Дорогинці щодо матеріальної допомоги Марії Бугно. Односельці вже зібрали понад 10 тис. грн. на відновлення господарської будівлі.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Фото Назарія Бобошка
Переглядів: 420 | Додав: lora | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук