"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2013 » Липень » 19 » Стихійні пляжі
15:21
Стихійні пляжі
Літня спека кличе до води
Минулого року на водних об’єктах області загинули 34 жителі. Невтішна й цьогорічна статистика. Лише з початку року вода забрала життя 43 осіб. На ічнянських водоймах було чотири жертви, і в основному це молодь. Нинішнього купального сезону вже потонула одна людина. Як правило, нещасні випадки трапляються у місцях, не відведених для купання.

Звісно, важко уявити літо без відпочинку біля води. Особливо, коли така спека, як зараз. Відпочивайте на здоров’я, але дотримуйтеся заходів безпеки.
Як повідомив начальник райвідділу УДСНС Олександр Кобзар, у районі налічується 172 водні об’єкти. Усі вони пов’язані між собою гідротехнічними спорудами, які утримують та регулюють рівень води в ставках. Але за цими водними об’єктами не закріплені відповідальні особи. Тож неналежний стан гідроспоруд може призвести до затоплення прилеглих територій, сільгоспугідь, житлового сектору та загибелі людей.
На жаль, на жодному ставку не визначене місце для відпочинку людей. Тому вони купаються будь-де. Дно водойм не обстежується, зокрема й на Міському ставку, а отже може містити розбите скло та інші небезпечні предмети.
На території Ічні знаходиться сім ставків. Як повідомив міський голова Григорій Герасименко, паспортизація проведена на Міському та Самарцевому. Їх обслуговують природоохоронна громадська організація «Ічнянський клуб рибалок» та комунальні структури міста. Щороку навесні вони очищають прибережні смуги від побутового сміття, вирубують кущі. Тільки на Міському ставку облаштовано місце для відпочинку. Як зазначив Григорій Васильович, жоден ставок в оренду не передано.
Голова природоохоронної громадської організації «Ічнянський клуб рибалок» Микола Куценко розповів: «Любителі-рибалки уклали договір з міською радою про співпрацю. Спільно з комунальниками ми облаштували пляж біля води на Міському ставку. Зокрема, встановили три «грибки», дві роздягальні, завезли чотири машини піску для прибережної зони. За охорону пляжу ми не відповідаємо», – сказав Микола Іванович.
Оскільки відсутність мережі зон відпочинку на території району породжує створення стихійних пляжів та місць відпочинку у непристосованих і здебільшого небезпечних місцях, а стихійні пляжі не забезпечені рятувальними станціями, маєте самі дбати про свою безпеку. Не пірнайте у незнайомих місцях, з мостів, на мілководді та після тривалого перебування на сонці й обов’язково контролюйте ігри дітей на воді.
Наталія Єпіфанович
Переглядів: 475 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук