"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Грудень » 5 » Старі й нові борги за газ склали 886 тисяч гривень
09:36
Старі й нові борги за газ склали 886 тисяч гривень
У ТОВ «Чернігівгаз Збут» повідомляють, що попри доступність субсидій, рівень платежів за спожитий газ, в Ічнянському районі, залишається низьким. Крім того, споживачі просто не звертаються до органів соцзахисту за державною підтримкою.
«Нові правила надання субсидії дозволили усім споживачам, навіть боржникам, скористатися державною допомогою і застрахувати себе від накопичення неплатежів і відключення газу. Тому ми радимо сім`ям, витрати яких на комуналку перевищують 15% сукупного доходу, звертатися за її призначенням», – наголосив директор «Чернігівгаз Збуту» Іван Луста. – Але споживачам варто знати, що вже наявний борг не перекриється субсидійними коштами».
За даними прес-служби компанії на кінець листопада в Ічнянському районі 3,7 тисячі побутових споживачів газу не отримують субсидії та пільг і мають загальний борг за газ на суму 1,8 мільйона гривень. За інформацією компанії-постачальника, жителі району, що отримують субсидії та пільги, також мають заборгованість. Так, із 4,4 тисячі особових рахунків, за якими були нараховані компенсації, 1,4 тисячі домогосподарств недоплатили компанії за надані послуги 886 тисяч гривень.

Від початку опалювального сезону 2016-2017 років 3,4 тисячі ічнянців отримали змогу компенсувати комунальні витрати на газ субсидійними коштами. У порівнянні з попереднім роком, за даними прес-служби, кількість отримувачів субсидій збільшилася на 1,2 тисячі. За даними управління соцзахисту, за державною підтримкою звернулися більше 8,8 тисячі сімей. На початок листопада її вже встигли призначити понад 6,9 тисячі.
Андрій Грудницький
Переглядів: 386 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук