"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2012 » Липень » 27 » Справи освітні
16:33
Справи освітні
До нового навчального року – готові!

Лишилося ледь більше місяця шкільних канікул і класи та коридори освітніх закладів району наповняться дітьми. Як зустрінуть рідні альма-матер учнів після тривалого відпочинку? Чи встигли педагогічні колективи, батьки учнів та технічний персонал підготувати приміщення для комфортного перебування в них юних господарів? Як з’ясувалося, школи вже нині готові прийняти учнів, а до проведення поточних ремонтів долучилися й численні меценати, зокрема, народний депутат України Іван Куровський, для якого соціальна сфера села не обтяжливий тягар, а швидше, приємний обов’язок.
За словами начальника відділу освіти райдержадміністрації Миколи Небеського, підготовка до нового навчального року успішно завершена. Головна увага була зосереджена на якісних косметичних ремонтах, головним чином фарбуванні та побілці. Також реалізовано проект із заміни підлоги у навчальному приміщенні молодшого сектору Ічнянської ЗОШ №4. Основні ж зусилля районний відділ освіти цього року зосередив на завершенні реконструкції Бакаївської ЗОШ І-ІІ ст. під навчально-виховний комплекс. Задум вдався і незабаром має відбутися урочисте відкриття чергового дитячого садка у районі. На контролі ж залишаються невирішені питання щодо реконструкції котелень у Більмачівській та Бакаївській освітніх закладах.
Варто відмітити, що в цьому році поточні ремонти шкіл проходили за потужної фінансової підтримки меценатів. Зокрема, завдяки спонсорській допомозі у Монастирищенській ЗОШ І-ІІІ ст. вперше за багато років вдалося капітально пофарбувати приміщення – підлогу, вікна, двері, панелі на стінах. Вагому фінансову допомогу для ремонту цієї школи надав народний депутат України Іван Куровський, який для закупівлі фарби виділив 2000 гривень. Не залишився осторонь підготовки місцевої школи до нового навчального року й керівник місцевого сільгосппідприємства Олександр Бондар.
– Стільки грошей на ремонт школи у нас не було ще жодного року, – розповідає директор Монастирищенської ЗОШ І-ІІІ ст. Світлана Шингирій. – Тож фарбували все що тільки можна, а головне, на совість. У фарбу для підлоги, наприклад, додавали лак, щоб фарба менше стиралася під ногами непосид- школярів. А ще закупили фарбу прямо на підприємстві, зекономивши на кожній банці близько 15 гривень. У нас навіть фарба лишилася. За час моєї роботи в школі такого я пам’ятаю – це вперше. І педагогічний колектив, і батьки учнів безмежно вдячні Івану Куровському та Михайлу Бондарю за фінансову підтримку.
Допомогу від народного депутата Івана Куровського в нашому районі отримали ще п'ятнадцять шкіл серед яких Іваницька, Дружбинська, Ольшанська, Дорогинська, Гмирянська, Крупичпільська І-ІІІ ст., Андріївська, Бакаївська, Бурімська, Заудайська, Припунівська, Хаєнківська І-ІІ ст. та Городнянська й Сезьківська І ст. Коштів Іван Іванович не шкодував – давав хто скільки просив, без поділу на великі й малі освітні заклади. Наприклад, Городнянській початковій школі, де з першого вересня навчатимуться лише сім діток, на закупівлю лакофарбових матеріалів надано допомогу у розмірі 1500 гривень. Це, звичайно, менше ніж у Монастирищі, але тільки тому, що рівно стільки попросила завідувачка освітнім закладом Антоніна Іценко.
Андрій Грудницький
Переглядів: 514 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук