"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Грудень » 4 » Справедливість відновлено
15:20
Справедливість відновлено
Після вересневого підвищення розміру прожиткового мінімуму для осіб, що втратили працездатність, пенсію було підвищено не всім категоріям громадян. Деякі з них продовжували отримувати 949 грн. Це сталося внаслідок фіксації їхніх виплат відповідно до постанови Кабміну від 26 березня 2008 р. «Деякі питання пенсійного забезпечення громадян».
18 листопада нинішнього року Кабмін на своєму засіданні вніс зміни у згадану постанову й забезепчив пенсійні виплати інвалідам ІІІ групи на рівні прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.
Управлінням Пенсійного фонду в районі здійснений перерахунок пенсій згаданій категорії пенсіонерів з 1 грудня 2015 року виходячи із прожиткового мінімуму 1074,00 грн. Перерахунок проводиться по особових рахунках одержувачів пенсій незалежно від факту роботи: за віком та за вислугу років при повному стажі, якщо в даних про інвалідність наявна інформація про ІІІ групу інвалідності; за віком та за вислугу років, які призначені достроково та в даних про інвалідність наявна інформація про ІІІ групу інвалідності; по інвалідності для інвалідів ІІІ груп; соціальних пенсій для інвалідів ІІІ групи та дітей інвалідів; за віком при неповному стажі роботи, якщо в даних про інвалідність наявна інформація про ІІІ групу інвалідності.
Отже, в грудні 367 пенсіонерів-інвалідів ІІІ групи одержать пенсію в розмірі 1074 грн. Надалі пенсія для цих категорій зростатиме автоматично із збільшенням прожиткового мінімуму.

Ірина Пітель, начальник управління
Пенсійного фонду в Ічнянському районі
Переглядів: 419 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук