"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2013 » Грудень » 20 » Спортивне життя
11:18
Спортивне життя
Футбол – це спосіб життя
Футбол – до вподоби багатьом ічнянцям. Та чомусь шість років тому в чемпіонаті району з футболу жодна міська команда участі не брала. Виправити ситуацію взявся Ярослав Пішта, який 2008 року самотужки зібрав команду і створив ФК «Ічня», а за рік її перейменували у «Динамо» (Ічня). В команди з’явилися нові спонсори – Олександр Стрижак та Леонід Шиян, згодом до них долучився й Євген Зінич.
У перший же рік наше «Динамо» стало бронзовим призерам чемпіонату району. Особливо вдалим видався 2013 рік, в якому ми виграли «Кубок Незалежності», «Кубок відкриття сезону», 48-й чемпіонат та кубок району з футболу. Команда випробувала свої сили і на чемпіонаті області. Наше «Динамо» зіграло десять ігор у яких ми отримали лише три поразки, дві з яких, на нашу думку, через суддівську недбалість. Як сильних гравців, у червні цього року динамівців запросили на турнір компанії «Дружба-Нова». Організатори навіть заплатили за участь у грі. Наші футболісти впевнено йшли до перемоги і лише у фіналі поступилися борзнянцям.
До кінця року для команди настала ігрова перерва. Та це не означає, що гравці зможуть розслабитися і закинути бутси в шафу. Вже заплановано селекційний збір в смт Парафіївка, для відбору у склад команди на гру запросимо нових гравців. За участі футбольних команд району, Ніжина та Прилук на базі ЗОШ №4 заплановано провести гру на «Кубок пам’яті Олега Денисенка». Торік на вручення призів запрошували воротаря збірної України та «Шахтаря» Олександра Рибку. В січні проведемо збір для підготовки до чемпіонату області з міні-футболу, на якому, переконаний, покажемо хороший результат.
Та успіх команди, на жаль, залежить не лише від майстерності гравців, а й від суддівства, яке має забезпечуватися за єдиними правилами і тільки кваліфікованими суддями. Це важливий аспект гри й економія на суддівстві одна з помилок організаторів. Нерідко цьому не приділяють належної уваги, як і зовнішньому вигляду арбітра та його рейтингу. Досить часто організатори навіть слухати не хочуть гравців із приводу якості суддівства.
Та як би там не було, дорослий футбол все ж розвивається, чого не можна сказати про дитячо-юнацький. На жаль, мало проводиться різного роду змагань, торік, наприклад, взагалі не відбулося жодного футбольного турніру серед школярів. А в наших сусідів-полтавчан до початку гри професійних команд традиційно проводяться зустрічі дитячих збірних. Чому в нас такого не впроваджують, не заохочують дітей до спортивного життя? Так і губляться спортивні таланти. Йде ланцюгова реакція: дорослим це не потрібно, а діти обирають комп’ютерні ігри.
Максим Супрун, гравець «Динамо»
Переглядів: 553 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук