"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2013 » Вересень » 12 » Спортивна надія міста
13:15
Спортивна надія міста
Футбольна кар’єра зі шкільної парти
Завдяки любові до футболу та природному хисту до цієї гри десятикласник Ічнянської ЗОШ №4 Роман Руденко став бажаним гравцем в юніорських футбольних командах нашої області. Як пристрастився до футболу, хлопець уже й не пам’ятає, проте знає точно, що ще з третього класу почав ходити на тренування до спортивної школи. З того часу й почалося шліфування навичок на уроках фізкультури, які веде вчитель фізичного виховання Надія Семенах, та у стінах ДЮСШ – після уроків.
«Великий футбол» для Романа відкрився після одного з товариських матчів у Прилуках. Запримітивши неабиякі здібності та потенціал юнака, земляки запросили його грати за прилуцький ФК «Європа». Довіру юний футболіст виправдав. Завдяки і його зусиллям юніорська команда дійшла до ігор у першій лізі України, що для команд місцевого рівня є свідченням високої майстерності гравців.
Наступним етапом професійного зростання стала гра між прилуцьким ФК «Європа» та чернігівською «Юністю». Тренери обласного рівня звернули увагу на техніку гри Романа, яка вирізнялася на фоні інших гравців, і запропонували в складі «Юності» представляти збірну області на рівні України. До речі, збірна Чернігівщини дійшла до вищої ліги і виборола п’яте місце, поступившись юніорській збірній «Динамо-Київ», за яку грають спортсмени відомої професійної школи.
Не бажаючи відпускати хорошого гравця, спортивні функціонери команди «Юність» запропонували Роману навіть переїхати до Чернігова, щоб мати змогу повноцінно тренуватися і підвищувати свій професійний рівень. Та хлопець відмовився: його не влаштовувало проживання в інтернаті для сиріт. Звичайно, Роман розуміє, що рівень суперників в обласному центрі вищий, а тому й здобута практика гри з ними позитивно вплинула б на його майстерність. Але він прийняв саме таке рішення.
Хочеться сподіватися на найшвидше виконання ініціатив Президента України щодо регіонального розвитку масового спорту. У щорічному посланні до Верховної Ради Віктор Янукович наголосив, що логічним кроком у цьому контексті може стати створення обласних центрів підготовки олімпійського резерву, де б розвивали свої здібності юні спортсмени з глибинки. Спеціалізовані школи та гуртки мають давати учням можливість робити перші кроки до спеціалізованої спортивної, естетичної, професійної освіти.
Відхиливши пропозицію команди вищої ліги, Роман Руденко «уклав контракт» із командою «Єдність» с. Плиски. Торік він грав у команді нападником, віддав до десяти результативних пасів. А «Єдність» завершила сезон ігор у першій лізі України.
Невдовзі розпочнеться новий футбольний чемпіонат, і Роман сподівається на ще кращі власні результати, а тому щоденно старанно тренується. Та за спортивними баталіями не забуває хлопець і про навчання в школі. По її закінченні планує вступати до вишу, в якому можна було б поєднати майбутню професію та сьогоднішнє захоплення футболом.
Андрій Грудницький
Роман Руденко має тринадцять медалей за спортивні досягнення у футболі, незліченну кількість грамот і статуетки «Кращий бомбардир» та «За техніку володіння м’ячем».
Переглядів: 501 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук