"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Квітень » 24 » Солдат-контрактник помер від пневмонії
14:53
Солдат-контрактник помер від пневмонії

16 квітня Парафіївка попрощалася з 21-річним військовослужбовцем за контрактом Едуардом Карнаухом, який служив у військовій частині А 3160 м. Ніжина. Солдат помер у столичному військовому госпіталі від двосторонньої пневмонії.
Як повідомив в. о. районного військового комісара Василь Кацалап, Едуарда Карнауха 20 лютого цього року призвали на військову службу за контрактом, а 23-го – він почав служив у військовій частині А 3160. За інформацією, яку комісару надав командир згаданої частини, через хворобу Едуард Карнаух був звільнений від виконання службових обов’язків. Після лікування у військовій санчастині його стан погіршився і солдата направили до Чернігівського військового госпіталю, а потім – до Київського.
Едуард випускник Парафіївської школи. Закінчив Київське вище професійне училище залізничного транспорту, де отримав спеціальність слюсар з ремонту рухомого складу. Односельці згадують його як хорошу людину, гарного товариша, люблячого сина. Хлопець був працьовитий, а ще дуже любив співати і був патріотом своєї Батьківщини.
За словами сестри покійного Аліни Городничої, до підписання контракту, з квітня 2013 року до початку грудня 2014-го, Едуард служив у Десні. Розповідав, коли стояв на посту, на нього та ще трьох солдат напали невідомі і дуже побили. Внаслідок цього Едуард отримав забій головного мозку, нижня щелепа була роздроблена. Постраждалих відправили на лікування до військового госпіталю Києва.
– Після служби Едуарда хотіли забрати в АТО, але під час проходження медкомісії у Києві йому зробили томографію голови і визнали непридатним до військової служби, запропонували оформлятися на групу. Та Едик не захотів. Після служби повернувся додому, пройшов медкомісію, лікарям сказав, що у нього все добре і підписав контракт на військову службу. У брата часто й дуже боліла голова, він навіть кричав від нестерпного болю, пив ліки, – із сумом згадує Аліна Городнича. – Почав кашляти, лікував бронхіт, але постійно трималася висока температура. Три дні пробув за направленням у Чернігівському госпіталі, а після погіршення стану уже непритомного Едика 10 квітня відправили у Київський. У реанімації лікарі боролися за його життя, підключили до апарату штучного дихання, але 14-го, ввечері, брат помер. У довідці про смерть зазначено: тотальна побічна двостороння пневмонія. Лікарі припускають, що смерть спричинив вірус.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Переглядів: 498 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук