"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2018 » Березень » 1 » Соціальні норми на електрику зменшені
15:41
Соціальні норми на електрику зменшені
Певно, вже всі одержувачі субсидії і пільг помітили зміни в розмірі оплати за спожиту електроенергію. А все через те, що з 1 січня 2018 року набула чинності нова норма Постанови Кабінету Міністрів України №409 від 6 серпня 2014 року «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування».
Згідно з нею зменшені соціальні нормативи електропостачання в межах яких надаються пільги та субсидії.
Відтепер замість соціальної норми у 90 кВт/год. на місяць, які виділялися на сім'ю (домогосподарство) з однієї особи, стало 70 і додатково надається 30 кВт/год. на місяць на кожного іншого члена сім'ї, але не більше 190 кВт/год. Мова про газифікований будинок чи квартиру.
Якщо немає газового опалення, але до житла підведений централізований водогін, то норма на таке помешкання складає 100 кВт/год. (було 120 кВт/год.). Додатково на кожного члена родини виділяється ще по 30 кВт/год., але не більше 220 кіловат на родину.
Для населення, яке мешкає у селах і селищах міського типу і яким відповідно до законодавства держава забезпечує безоплатне освітлення житла, соцнорма залишилася без змін – 30 кВт/год. на місяць на одну особу.
Андрій Грудницький
Переглядів: 441 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук