"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Квітень » 29 » Скоро стартує ЗНО
09:59
Скоро стартує ЗНО
П’ятого травня тестуванням з української мови та літератури розпочнеться основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання 2016 року.
На інформаційних сторінках учасників уже розміщені запрошення-перепустки із зазначенням адреси пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання для проходження тестування з української мови і літератури, математики, історії України.

– В Ічнянському районі такий пункт тестування буде розташований на базі гімназії ім. Васильченка, – розповідає головний спеціаліст відділу освіти Тетяна Данилець-Кутова, – П’ятого травня тут пройде державна підсумкова атестація (ДПА) з української мови та літератури (168 учасників) та 13-го – з історії України (142 учасники). На жаль, для здачі ДПА з математики зареєструвалися всього 71 випускників. Для них буде здійснено організований підвіз до пунктів тестування у Прилуках та Ніжині, відповідно до зазначених у запрошеннях-перепустках адрес пунктів тестування.
– Які особливості цьогорічного тестування?
– Для випускників загальноосвітніх навчальних закладів 2016 року ДПА проводиться з української мови, математики або історії України у формі ЗНО. Учасники, які одночасно проходять ДПА та ЗНО, отримають два результати: у критеріальній 12-бальній шкалі для ДПА і рейтинговій від 100 до 200 балів для вступу до вишів. Ще одна особливість – обов’язкове складання ЗНО з української мови і літератури. Учасники, які не подолають пороговий бал з цієї дисципліни, не отримають запрошення для участі у червневому блоці предметів.
– З якими документами необхідно прибути до пункту тестування?
– Допуск учасників відбуватиметься за наявності сертифіката ЗНО, паспорта або іншого документа, серія та номер якого зазначені у сертифікаті, запрошення-перепустки. У разі відсутності цих документів, або пред’явлення їх копій, абітурієнт до пункту проходження ЗНО не допускається. Допуск до пункту тестування триватиме з 10.15 до 10.50, початок ЗНО з усіх предметів – об 11.00.
Передбачено апеляції на процедуру проведення ЗНО та отриманий результат. У разі виникнення будь-яких питань стосовно ЗНО слід звертатись до Українського центру оцінювання якості освіти за телефоном (044) 0438980.
За словами Тетяни Данилець-Кутової другого та дев’ятого квітня відбулося пробне ЗНО. Явка зареєстрованих учасників по Ічнянському району була стовідсотковою і це вперше за всі роки проведення пробного ЗНО.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Переглядів: 487 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук