"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2012 » Квітень » 2 » Схід громадян
14:16
Схід громадян
Потрібні відкритість і діалог з громадою

Минулої п’ятниці в місті Ічня відбувся схід громадян. Згідно даних реєстрації, на збори із 11706 ічнянців прибуло 230 (0,02%) жителів територіальної громади, переважну більшість яких склали працівники державних установ. Та все ж низька явка не стала перешкодою на проведенні зборів. Міський голова Григорій Герасименко прозвітував перед ічнянцями за виконану роботу, яку в місті минулого року зроблено немало. Зокрема, проведено ремонт відрізку дороги у напрямку до залізничного вокзалу. З цією метою, за безпосередньої участі голови райдержадміністрації Сергія Рубашки, залучено 1 мільйон 300 тисяч гривень. Крім того, нанесено дорожню розмітку на вулицях міста, відновлено деякі дорожні знаки, проведено поточні ремонти доріг із твердим покриттям, виготовлено проектно-кошторисну документацію на реконструкцію центральної частини міста та колишньої вулиці Леніна. За кошти бюджету розвитку проведено роботи, що направлені на пуск нової артезіанської свердловини №5 в Ічні. Міська рада працювала над ремонтом та заміною систем опалення у дошкільних навчальних закладах, де запроваджено енергозберігаючі технології. Проводились роботи з благоустрою кладовищ, розчищено від рослинності річку Іченька біля комунгоспу та водоканалу. За участі державних установ та громадських організацій проведено акцію «Посади дерево». Розпочато роботи з капітального ремонту системи опалення у приміщенні колишнього військкомату та по виготовленню проектної документації на будівництво сучасного громадського туалету у міському парку. У планах на цей рік – продовження ремонтних робіт у ДНЗ, встановлення одного пожежного гідранту, укладення «лежачого поліцейського» на дорозі для обмеження швидкості руху.
Розповів міський голова і про участь депутатів обласної ради у благоустрої міста. За словами Григорія Васильовича, депутат обласної ради Віктор Кияновський виділив кошти для поточного ремонту дороги по вулиці Григорія Коваля. З його ж ініціативи та підтримки розпочато роботи з відновлення освітлення вулиці Дрофаня. А депутат обласної ради Валентин Запорощук, за кошти ПАТ «Молочно-консервний комбінат», виготовив проектно-кошторисну документацію на реконструкцію очисних споруд міста. За його участі залучено бюджетні кошти на проведення першої черги робіт із їх реконструкції. Коштами МКК побудовано каналізацію по вулиці Пушкіна та частково – по вулиці Вишневій, профінансовано роботи по закільцюванню водогону на вулиці Солдатської слави та Максиміхіна, виготовлено проектну документацію на капітальний ремонт асфальтного покриття на вулиці Солдатської слави та Червоних партизан.
Не обійшлося у звіті міського голови і без земельних питань. Як зазначив Григорій Герасименко, нині не врегульовані питання використання на полях «дорожньої сітки». Загальна площа цієї землі складає більше 100 гектарів і щороку міська рада втрачає 70 тисяч гривень надходжень до бюджету. В цілому ж, від здачі в оренду землі міська рада щороку отримує 380 тисяч гривень прибутку. Григорій Васильович наголосив на інвестиційній привабливості окремих ділянок, які можуть передаватися під забудову. Зокрема, по вул. Леніна, 46, передбачається виділення ділянки, з метою подальшої її передачі в оренду під будівництво багатоквартирного житла.
Прозвітував про свою роботу перед жителями міста і начальник КП ВКГ «Ічень» Григорій Книш. За його словами, цього року до поливного сезону планується запустити в експлуатацію п’яту артезіанську свердловину для повного задоволення потреб населення водою у літній час. Розповів він і про те, що більше 80% абонентів-водокористувачів встановили лічильники води. Ті, у кого їх немає, в літній період платитимуть по 128 гривень за користування водою. Розповів Григорій Павлович і про проблеми галузі, основна з яких, це збитковість підприємства та постійні пориви водогонів. За кошти міської ради планується провести заміну водогону на вулиці Пушкіна, потребують заміни і водогони по вулицях Б. Хмельницького, Гончарівка, Нікольська та ін.
По завершенні виступу Григорій Книш отримав кілька серйозних питань, одне з яких стосувалося пожежних гідрантів, які масово не працюють по місту. З цього приводу Григорій Павлович пообіцяв вирішити це питання і щороку хоча б один новий пожгідрант буде встановлюватись.
Інше питання стосувалося розрахунків за воду. Жителів цікавило, чи всі великі підприємства розраховуються за неї згідно використаних об’ємів, бо тарифи у нас вже одні з найвищих по Україні, а водоканал до цього часу має лише збитки. З цього приводу Григорій Книш відповів, що на всі водогони буде поставлено лічильники і вже цього року закладено першу суму коштів на їх закупівлю. За його словами, і населення, і підприємства нині розраховуються за спожиту воду більш як на 100%.
Із критикою щодо діяльності міської ради виступив голова вуличного комітету вул. Червоних партизан Віталій Чешко. Він висловив невдоволення щодо відсутності інформації про проведення сходу громадян на міських дошках оголошень і висловив припущення, що це було зроблено навмисно. Віталій Миколайович наголосив на необхідності відкритості міської влади перед громадянами, висловив побажання щодо розміщення на дошках оголошень рішень виконкому, щоб населення мало можливість вільно ознайомитися із роботою міської ради. Нагадав також про проблему громадських туалетів, зокрема, на автостанції. Приводом до виступу він назвав незадовільний стан дороги по вулиці Червоних партизан. Свого часу її кілька разів було перекопано при прокладанні комунікацій і ґрунтова дорога на сьогодні знаходиться в незадовільному стані. Організація, що прокладала комунікації пообіцяла відновити дорогу, та до цього часу питання з місця не зрушило.
Віталій Чешко високо оцінив проведену роботу із благоустрою, позитивно відгукнувся про роботу водоканалу та комунгоспу, діяльність громадських об’єднань.
Традиційно слово на сході отримав і голова райдержадміністрації Сергій Рубашка, який підсумував зроблене в місті протягом останніх двох років. Розповів про ситуацію на заводі таропакувальних виробів, де нинішнього року завершується реформування і організація нового підприємства з випуску жерстяної тари, що сприятиме утворенню нових робочих місць. Зупинився Сергій Васильович і на питанні будівництва багатоквартирного будинку. За його словами, це питання практично відпрацьоване і вже цього року можливе вкладання інвестиційних коштів у цей важливий соціальний проект. Реалізовуючи його, районна влада прагне надати людям можливість купувати житло первинного ринку та отримати певну кількість квартир від інвестора для забезпечення службовим житлом молодих фахівців, що приїздять працювати до міста. Враховуючи потребу міста в дитячих садках, Сергій Васильович також порушив питання щодо необхідності виділення земельної ділянки для будівництва нового дитячого садка.
Андрій Грудницький
Переглядів: 751 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук