"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Жовтень » 2 » Скандал у Нацпарку. Дочекалися міністра…
13:56
Скандал у Нацпарку. Дочекалися міністра…

За ініціативи громадських активістів 25 вересня в Ічні з робочою поїздкою побував виконувач обов’язків міністра екології та природних ресурсів України Сергій Курикін. У приміщенні РДА відбулася нарада. Зокрема, йшлося про удосконалення діяльності Ічнянського національного природного парку, інші екологічні проблеми району.
У робочому засіданні брали участь директор департаменту заповідної справи України Ігор Іваненко, заступник голови Чернігівської ОДА Сергій Биконя, начальник Держекоінспекції в Чернігівській області Леонід Бурковський і його перший заступник Валентина Дзюба. Також були присутні голови РДА Григорій Герасименко та районної ради Олександр Сліпець, керівництво Нацпарку, громадські активісти й представники територіальних громад.
Нагадаємо, що в серпні цього року в Ічнянському національному природному парку виник скандал. Заступник директора цієї установи Сергій Гладкевич звинуватив директора Олександра Шульгу у корупції, вирубуванні лісу та незаконному полюванні на території парку.
Тож присутні громадські активісти емоційно обговорювали питання, які потребують першочергового вирішення. Зокрема, нарікали на бездіяльність Ічнянського НПП, звинувачували у забрудненні лісів і водойм, які знаходяться у його підпорядкуванні, незаконному полюванні, знищенні дикої природи. Вимагали і пояснень, яким чином майже 600 га землі, що належать Нацпарку, нібито перейшли у чиюсь приватну власність. Порушувалося й питання забруднення річки Іченька потужним місцевим промисловим підприємством. Щоб вирішити цю проблему необхідно якомога швидше побудувати очисні споруди. Також активісти наполягали на звільненні Олександра Шульги із займаної посади.
В свою чергу в. о. міністра екології Сергій Курикін, зауважив, що порушення у роботі Нацпарку є, зокрема, служби охорони. І доручив Олександру Шульзі підготувати повний звіт про діяльність установи до кінця поточного тижня. Також наголосив, що наступного понеділка буде створено спеціальну комісію щодо перевірки і призначено перевірку щодо діяльності ІНПП. До складу комісії ввійдуть і громадські активісти.
Після двогодинного діалогу в. о. міністра спілкувався з колективом Нацпарку.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Фото автора
Переглядів: 441 | Додав: lora | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук