"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Липень » 31 » Школи потребують реорганізації, а інваліди – засобів реабілітації
13:39
Школи потребують реорганізації, а інваліди – засобів реабілітації
Чи готові заклади освіти до нового навчального року і як триває робота щодо соціального захисту інвалідів – ці та інші питання обговорювалися на колегії РДА 28 липня.
Прогнозується, що у новому навчальному році в районі працюватиме 25 загальноосвітніх навчальних закладів, які повністю забезпечені педагогічними кадрами. А от вихованців бракує: у районі середня наповнюваність класів – 13 учнів, 64% шкіл – малокомплектні. Класи-комплекти є у Бережівській, Южненській, Іржавецькій, Гужівській, Дорогинській, Крупичпільській, Тростянецькій та Гмирянській школах. Тож проблема подальшої оптимізації навчальних закладів лишається актуальною.
Нині основною проблемою освіти є підготовка закладів до осінньо-зимового періоду. Для полегшення його проходження заплановано перевести Ічнянську школу №1 та Гужівську – на дров’яне опалення. Потребують промивання опалювальні системи у Тростянецькій, Іваницькій, Южненській та Ічнянській №4.
Станом на 1 липня зареєстровано 455 особових справ для забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації інвалідів та інших категорій населення. Серед цього загалу 120 інвалідів-колясочників.
За шість місяців цього року інвалідними візками забезпечено шість громадян, 19 – іншими технічними засобами, видано 36 направлень для отримання протезно-ортопедичних виробів. 16 інвалідів перебувають на черзі на забезпечення спецавтомобілями.
Вісім інвалідів забезпечено санаторно-курортними путівками, а 41-му виплачена компенсація на загальну суму 12,4 тис. грн. Відповідно до індивідуальної програми в обласному центрі також проведено реабілітацію 15 дітей-інвалідів.
Є проблема з працевлаштуванням інвалідів. Зокрема, 28 бюджетних установ та організацій не виконали норм робочих місць, призначених для працевлаштування інвалідів.
Андрій Грудницький
Переглядів: 400 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук