"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Грудень » 9 » Щоб жилося тут, як удома
14:52
Щоб жилося тут, як удома

Сучасну кімнату гігієни та впорядковану кімнату для проживання двох осіб з окремим санвузлом урочисто відкрили минулої п’ятниці уКрупичпільському стаціонарному відділенні територіального центру соціального обслуговування. Такий подарунок тамтешні мешканці отримали до Міжнародного дня людей з інвалідністю, який відзначили 3 грудня.
Тут доживають віку три десятки стареньких. У кожного з них своя нерадісна історія: хтось залишився самотнім після смерті близьких, когось покинули напризволящедіти, а деяких привезли рідні, бо не можуть за ними доглядати.
Уперше заклад прийняв мешканців у 2003 році. За цей час тут доживали віку близько 200 одиноких громадян.
Із нинішніх мешканців найстарішою є Марія Прокопенко, їй93 роки, а наймолодшому Віталію Кирію – 52. Найдовше мешкає у будинку престарілих Володимир Бондаренко – оселився тут 13 років тому.
У відділенні семеролюдей з особливими потребами. Є тут і місцеві – теж семеро. Турбується про підопічних колектив, у якому працює 13 чоловік.
До бабусь та дідусів завітали очільники району та громади, держустанов, які здійснюють соціальний захист пенсіонерів.
Обласний депутат Віктор Кияновський, коштом якого зроблений ремонт кімнат, висловив надію, що до його добрих справ долучаться й інші благодійники, які відремонтують решту кімнат аби жителям закладу було затишно. Лише цього року його допомога людям з інвалідністю склала понад вісім тисяч гривень. А таких у районі 160 осіб.
Учасники художньої самодіяльності сільського будинку культури подарували гуморески та українські пісні. Однією з них вітали іменинницю Віру Курлюк, який 1 грудня виповнилося 82 роки.
Світлана Цюпка
Фото автора
Про Марію Прокопенко турбується молодша медична сестра Надія Балан
Переглядів: 371 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук