"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Жовтень » 21 » Щоб спокійно спати – перевірте печі та димарі
13:52
Щоб спокійно спати – перевірте печі та димарі
Зі зниженням температури повітря люди стали обігрівати оселі, використовуючи різні види опалення. Як наслідок, у службі порятунку «101» почастішали виклики. За повідомленням начальника районного відділу УДСНС Олександра Кобзаря, з початку жовтня у районі сталося три пожежі, під час однієї загинула людина.
12 жовтня через необережність під час куріння 28-річного господаря, загорівся будинок у Монастирищі. Вогонь частково знищив покрівлю, домашні речі, пошкодив стіни та перекриття. Тіло чоловіка виявили рятувальники.
17 жовтня загорівся будинок у Вишнівці, а наступного дня – знову у Монастирищі. Як наслідок – пошкоджені перекриття, зокрема, у першому випадку ще й знищено покрівлю. Ймовірна причина обох пожеж – неправильне влаштування та несправність нагрівальних печей і димарів (відсутня протипожежна розділка).
Тож рятувальники звертаються до всіх мешканців району з проханням бути вкрай обережними та уважними при експлуатації приладів опалення, електрообігрівачів. Дбаючи про тепло у домівках, не забувати дотримуватися правил пожежної безпеки: періодично перевіряти печі та димарі, щоб не з’явилися тріщини; не допускати перегрівання приладів опалення, не зберігати речі поблизу печей і електрообігрівачів, не зловживати алкоголем та бути обережними під час куріння.
Світлана Цюпка
Переглядів: 400 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук