"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Жовтень » 7 » «Щоб шуміли жита» – перша книжка Віри Галіч
14:48
«Щоб шуміли жита» – перша книжка Віри Галіч
У читальній залі районної бібліотеки ім. С. Васильченка відбулася презентація першої книжки учасниці районного об’єднання літераторів «Криниця» Віри Галіч «Щоб шуміли жита», до якої увійшли однойменна повість та кілька оповідань.
За словами редактора Віри Салати, з-поміж виданого ічнянцями останнім часом дана книжка вирізняється тим, що в ній усе вистраждане й пережите. Протягом одинадцяти років автор очолювала КПСП «Івангородське», а потім – ТОВ «Берегиня» у с. Івангороді. Про перші кроки жінки-керівника, висококваліфікованого спеціаліста, творчу особистість, яка в нелегкі дев’яності роки з ентузіазмом узялася господарювати в українському селі, розповідається в автобіографічній повісті. Хоча імена героїв твору змінено, земляки відразу впізнають учасників описаних невигаданих подій. Вони трудилися пліч-о-пліч з головою сільгосппідприємства і зберегли його, коли майже в половині району господарства занепали. Завдяки самовідданій колективній праці в Івангороді відкрилися дитячий садок, церква, кафе-бар, реконструювалася школа, в якій навчалися багато дітей. У селі залунала пісня!
Можливо, надмір деталей: кілограми, тонни, гектари, години, марки техніки – стримують дію, але натомість мова автора рясніє народними прислів’ями, приказками, порівняннями, висловами видатних людей, і це робить процес читання цікавим заняттям та збагачує мову читача.
Привітали Віру Галіч із «першою ластівкою» друзі, колеги по перу, голова районної ради Григорій Герасименко, голова правління ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», депутат обласної ради Віктор Кияновський, за фінансової підтримки якого книжка «Щоб шуміли жита» вийшла у світ.
Наталія Черненко
Переглядів: 472 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук