"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Листопад » 27 » Щоб не допустити захворювання свиней на африканську чуму
16:12
Щоб не допустити захворювання свиней на африканську чуму
Надзвичайно напруженою та загрозливою є епізоотична ситуація з африканської чуми свиней в Україні, адже ця хвороба несе для тварин смертельну небезпеку. Сергій Мироненко, в. о. начальника управління ветеринарної медицини в районі, наголошує, що для недопущення заносу та розповсюдження збудника захворювання необхідно дотримуватимуся простих, але важливих правил щодо утримання свиней.
В особистих підсобних господарствах приміщення, де утримуються свині, повинно бути закритим, надійно ізольованим, без доступу сторонніх осіб. А заходити в це приміщення необхідно у змінному одягу та взутті.
У приміщеннях де утримуються тварини, потрібно обов’язково проводити регулярне прибирання, дезінфекцію, дезінсекцію, а також знищувати гризунів.
Не використовувати харчові відходи для годівлі свиней без обов’язкової термічної обробки (кип’ятіння понад 30 хвилин). Не напувати тварин, водою з річок, що течуть через лісові масиви, де можуть жити дикі кабани.
У жодному разі не можна купувати м’ясні продукти на стихійних ринках, а тварин – у невстановлених для цього місцях, без супровідних ветеринарних документів.
Забій тварини проводити тільки після клінічного огляду лікарем ветеринарної медицини.
Для свиноферм забезпечити закритий режим роботи.

Сергій Мироненко, в. о. начальника управління ветеринарної медицини в районі
Переглядів: 447 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук