"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Лютий » 5 » «Що нам їх – на скибки мазати?»
14:34
«Що нам їх – на скибки мазати?»
Другого лютого представники районної організації Товариства Червоного Хреста провели благодійну акцію. Дітям з обмеженими можливостями видали гуманітарну допомогу: по шість упаковок зубної пасти. Та, як виявилося, вона прострочена! Про це редакцію повідомили обурені батьки.
Дмитро Власко, батько 4-річного Іванка:
– Ми вперше прийшли сюди, але зрозуміли, що на наших дітях захотіли «попіаритися». Представники Червоного Хреста роздали по шість упаковок простроченої зубної пасти, потім влаштували шоу: фотографували, щоб прозвітувати. Діти й так обділені долею. У мого сина ДЦП через халатність лікаря, а тут знову халатність медиків. Зубна паста виготовлена ще в лютому 2014 року і придатна 24 місяці. Навіщо нам такі «подарунки»? Ясно, що на цьому хтось заробляє гроші, а прострочений товар сплавляють у райони. Голова Червоного Хреста сказала, що люди й такому раді.
Наталія Дем’яненко, мама 11-річного Руслана та 4-річного Владика:
– Років два тому від товариства Червоного Хреста ми отримали продуктові набори, допомагали й грішми. Були їм вдячні, бо старшого сина треба було обстежувати в Німеччині. Цього разу двоє моїх дітей отримали по пакету. Ми подякували, ще й сфотографувалися. А вдома побачили, що дали дві зубні щіточки, дві шоколадки та 12 упаковок прострочених зубних паст. Це прикро і образливо. Навіщо стільки? Що нам їх – на скибки мазати? Ще й не придатні. Хотілося б запитати у благодійників Червоного Хреста: чи дали б вони своїм дітям та онукам такі «презенти»?
Олеся Поліщук, мама 12-річного Владислава:
– Мій син хворіє п’ять років. Ніякої допомоги на Владика не отримували. У Червоний Хрест запросили вперше, дали шість зубних паст і шоколадку. Тих, хто прийшов, сфотографували. Про те, що зубна паста прострочена, я не знала. Уже пізніше прочитала, що паста придатна до лютого 2016 року.
Оксана Лобанова, мама 12-річного Руслана:
– З Червоного Хреста ми колись отримували мийні засоби, але це було давно. За останні сім років Руслана запросили вперше. Дали – спасибі. Але з шести зубних паст тільки одна придатна для використання, бо виготовлена у лютому 2015 року. Звісно, простроченими не користуватимемося. Нехай це буде на совісті тих, хто передав нашим дітям таку благодійну допомогу.
Здавалося б, організація з високою благородною місією не здатна на таку «гуманність». Може, недодивилися?
– Гуманітарну допомогу нам надала у січні обласна організація, – пояснила голова районної організації Товариства Червоного Хреста Світлана Драган. – Ми вирішили провести благодійну акцію, запросили ічнянських дітей-інвалідів. З батьками прийшли шестеро дітей, які й отримали допомогу, декому ми передали її додому. Більшість людей були вдячні. Минулого року одиноким престарілим і багатодітним сім’ям району ми надали одяг, мийні засоби.
– Чи знали ви, що зубні пасти прострочені?
– Я знала, що 29 лютого закінчується термін їх придатності. Ми хотіли зробити як краще. Вирішили віддати дітям, нехай користуються.
То як же треба дитині користуватися зубною пастою, щоб менше ніж за місяць вичистити шість тюбиків?..
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Переглядів: 505 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук