"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Березень » 13 » Шевченко –це ми!
15:59
Шевченко –це ми!

9 березня національно-свідомі ічнянці приєдналися до всеукраїнського флешмобу «Шевченко-фест» та розповіли улюблені вірші українського генія.

У кожного покоління своє бачення Шевченка і навіть у кожному віці людина має «свого» Тараса. І в новій епосі чи різній соціальній групі Шевченко являється у новій подобі. Перед своїм 200-літтям - з‘явився в образі молодого майданівця з коктейлем молотова, під час АТО – як непереможний воїн. Він завжди на часі і завжди сучасний для тих, хто любить Україну.
Власні вірші про Кобзаря читали Ірина Шкребко – «Тарас», Валентина Сидора – «Плаче ненька-Україна», Ніна Кошмар – «Спалили рідні Кікали». Порадували «своїм» Шевченком другокласник Дмитро Кривенко (ЗОШ №1), другокласниця Аня Романюк (ЗОШ №4), восьмикласниця Аня Слабеняк (ЗОШ №3), десятикласниця Валерія Реута (гімназія ім.Васильченка) і більше двадцяти дорослих підібрали найвлучніші уривки-пророцтва, що співзвучні нашому сьогоденню. Також всі разом заспівали «Реве та стогне Дніпр широкий», «Думи мої думи» і звичайно ж Славень України, якому 10 березня виповнилося 150 років. Кожен присутній помітив для себе, що переживання Шевченка за Україну актуальні і нині та боротьба за Свободу і Честь України триває.
Олеся Реута
Р.S. Надвечір того ж дня зловмисники порозкидали троянди. Організатори Шевченківських читань знову склали їх до корзини, запалили біля пам’ятника Тарасу Шевченку лампадки, а наступного ранку виявилося, що невідомі вкрали корзину з квітами і побили лампадки. Троянди плавали в ставку, корзина зникла… Можливо, хтось бачив вандалів?
Переглядів: 454 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук